Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 3 februari

Alkmaar 03-02-2004 - 13.20 uur

Politie zoekt getuigen van verkeersongeval
Alkmaar, maandag 2 februari 2004.
Maandagavond is omstreeks 20.00 uur op de Noorderkade een bestuurder van een rode Volkswagen Transporter in botsing gekomen met een bromfiets (scooter), die bestuurd werd door een ca. 30-jarige Alkmaarder. Een ongeveer evenoude vriendin zat achterop. De bestuurder en passagier van de scooter zijn gevallen, waarbij de vrouw letsel aan het gezicht opliep. Zij is naar het MCA vervoerd. Een getuige heeft gezien dat de bestuurder van de (donker)rode VW Transporter doorreed zonder zich om de slachtoffers te ontfermen. Hij reed in de richting van de Drechterwaard. De auto moet bij de aanrijding schade hebben opgelopen aan rechterzijkant: vermoedelijk krasschade, ontstaan door het stuur van de scooter. De politie verzoekt iedereen die iets weet dat met het ongeval of de rode VW Transporter te maken kan hebben, zich wil melden bij de Politie van Alkmaar (0900-8844).

Aanrijding met letsel
Broek op Langedijk, februari 2004.
Op maandagmiddag omstreeks 15.15 uur vond er een aanrijding plaats op de Voorburggracht te Broek op Langedijk. Een 27-jarige automobilist uit Heerhugowaard reed over de Voorburggracht en verleende op de kruising met de Doofpot geen voorrang aan een 36-jarige fietser uit Oudkarspel. De fietser brak bij de aanrijding een rib en zijn schouder. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Woninginbraak

- Heiloo, maandag 2 februari 2004.
Op maandag werd tussen 09.30 en 18.15 uur ingebroken in een woning aan de Curtiuslaan te Heiloo. De daders kwamen binnen door op een vuilnisbak te klimmen en een bovenraampje te forceren. Uit de woning werd een laptop gestolen.

- Zuid-Scharwoude, dinsdag 3 februari 2004. In de nacht van maandag op dinsdag, tussen 00.15 en 07.30 uur, werd ingebroken in een woning aan de Troostesgroet in Zuid-Scharwoude. Uit de woning werden onder anderen geld, een laptop en twee GSM's ontvreemd.Onduidelijk is hoe de daders binnen zijn gekomen. Er waren geen braaksporen.

Verkeerscontrole

- Bergen, maandag 2 februari 2004.
Op maandagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Landweg in Bergen. Van de 100 gecontroleerde voertuigen reden er tien sneller dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km per uur.

- Castricum, maandag 2 februari 2004.
Op maandagavond werd een verlichtingscontrole gehouden op de Dorpsstraat en de Bloemen in Castricum. Twaalf fietsers kregen een bekeuring wegens defecte verlichting. Ook werden drie bestuurders van personenauto's bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen.
- Limmen/Akersloot, dinsdag 3 februari 2004. Op dinsdagmorgen werden verkeerscontroles gehouden op de Rijksweg in Limmen en de Geesterweg in Akersloot. In totaal leverde dit 6 bekeuringen op wegens het negeren van een rood verkeerslicht, 15 bekeuringen wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel en 1 bekeuring wegens het niet handsfree bellen.