Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 3 februari

Den Helder 03-02-2004 - 13.22 uur

Verkeerscontrole

- De Waal, maandag 2 februari 2004.
Op maandagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Sommeltjesweg in De Waal. Van de 63 gecontroleerde voertuigen reden er
3 sneller dan de toegestane 60 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 86 km per uur.

- Den Helder, dinsdag 3 februari 2004.
Op dinsdagmorgen werd een verlichtingscontrole gehouden op de Nieuweweg en het Liniepad te Den Helder. Negen fietsers kregen een bekeuring wegens defecte verlichting.

Alcoholcontrole

- Schagen, maandag 2 februari 2004.
Op maandagavond omstreeks 23.50 uur werd op de Torenstraat in Schagen een 22-jarige man uit Oostwoud in een personenauto gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 350 ug/l. Dat is anderhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De verdachte kreeg een proces-verbaal.

- Den Helder, maandag 2 februari 2004.
Op dinsdagmorgen omstreeks 01.45 uur werd op de Doorzwin in Den Helder een 48-jarige man uit Den Helder in een personenauto gecontroleerd. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 545 ug/l. Dat is tweeënhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De verdachte kreeg een proces-verbaal.

Aanrijding met letsel
Winkel, dinsdag 3 februari 2004.
Op dinsdagmorgen omstreeks 07.20 uur vond er een aanrijding plaats op de Hartweg in Winkel. Een 21-jarige man uit Schagen reed in een personenauto over de Hartweg, komende uit de richting van de N241. Plotseling zag hij op de rijbaan vier zwarte paarden lopen. Deze paarden bleken uit een weiland te zijn ontsnapt. De automobilist kon niet op tijd remmen en reed tegen twee paarden aan. Hierbij raakte zijn auto totaal vernield. Omdat de man een veiligheidsgordel droeg liep hij uitsluitend lichte verwondingen aan zijn gezicht op van de voorruit die door de aanrijding kapot raakte.
Achter de personenauto reed nog een tweede personenauto, bestuurd door een 29-jarige man uit 't Zand. Hij zag de aanrijding te laat om nog te kunnen remmen. Hij stuurde zijn auto langs de aanrijding en kwam vervolgens zelf ook in botsing met een van de twee aangereden paarden. Hij liep daarbij een pijnlijke rug op. Beide bestuurders zijn per ambulance voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De twee paarden die bij het ongeval betrokken raakten, overleden ter plaatse. De andere twee paarden raakten niet bij het ongeval betrokken.