Ingezonden persbericht


IXOS tekent licentieovereenkomst met Convera voor aanbieden RetrievalWare

Brancheleiders werken samen aan het aanbieden van volledige zoekfunctie voor gearchiveerde informatie ter verlaging van kosten en verbetering van productiviteit

Hilversum, 3 februari 2004 - IXOS SOFTWARE AG (Nasdaq: XOSY; FWB: XOS), een leider op het gebied van enterprise content management (ECM) en Convera (Nasdaq: CNVR), een toonaangevende leverancier van zoek- en indexeringssoftware voor bedrijven en overheid, kondigden vandaag een wereldwijde licentieovereenkomst aan. Hierdoor krijgen IXOS en haar hardware partners de mogelijkheid de zoektechnologie van Convera aan te bieden middels integratie met de IXOS oplossingen voor management en compliance van e-mail. De integratie van Convera's RetrievalWare® maakt het de gebruiker mogelijk om zoektijd- en kosten te verlagen, door op een transparante manier gearchiveerde informatie te doorzoeken, inclusief e-mail en bijlagen, ongeacht het bestandsformaat, de taal of het mediatype.

IXOS en Convera combineren de kerncompetenties om bedrijven die voortdurend op zoek zijn krachtige mogelijkheden voor het beheren van de groeiende volumes e-mail en aanverwante content, beter te kunnen bedienen. De IXOS benadering, met één enkele opslagruimte voor het managen van content, biedt volledig schaalbare oplossingen waarmee de klant op een kosteneffectieve manier miljoenen documenten in een live systeem kan archiveren, bewaren en oproepen in een groot aantal zakelijke toepassingen, van e-mail tot ERP en CRM systemen. Convera's zoekmogelijkheden bieden de gebruiker de mogelijkheid objecten van ongeacht welk bestandstype te lokaliseren - inclusief tekst, gescande documenten, afbeeldingen en video - en dat allemaal vanuit één enkele zoekinterface.

De nieuwe overeenkomst biedt zakelijke klanten RetrievalWare als optioneel onderdeel van de IXOS oplossingen voor e-mail management. Convera's zoekcapaciteit was al geïntegreerd in de IXOS oplossing voor MS Exchange en is voor Exchange gebruikers beschikbaar binnen hun Outlook mailboxen. Als een van de weinige leveranciers van oplossingen voor e-mail management voor zowel IBM Lotus als Microsoft Exchange platforms, integreert IXOS zijn RetrievalWare in de volgende generatie e-mailoplossing voor Lotus Notes en in het gehele ECM aanbod.

IXOS oplossingen zijn ontworpen om te voldoen aan de strengste compliance eisen voor het bewaren van e-mail, inclusief SEC 17a-4, Sarbanes-Oxley Act, GoB en Basel II. Volgens de Gartner Group zullen de eisen op het gebied van compliance vanaf 2004 verantwoordelijk zijn voor 50 procent van de uitgaven voor content en Business Process Management (BPM) systemen. Als gevolg daarvan zullen de meeste bedrijven die dit jaar ECM en BPM systemen implementeren worden beïnvloed door compliance kwesties. Bedrijven moeten interne regels rondom content opstellen, evenals procedures betreffende document- en recordmanagement. Dit om te kunnen voldoen aan de strikte regels op het gebied van documentarchivering en risico's in verband met rechtszaken, ontdekking van en aansprakelijkheid voor verloren of niet verifieerbare informatie, te voorkomen.

"De combinatie van Convera's RetrievalWare met IXOS' ECM oplossingen biedt onze klanten binnen de branche toonaangevende mogelijkheden voor archivering, compliance, zoeken en oproepen voor het beheren van informatie en het verkleinen van de risico's," aldus Mark Myers, vice president, strategic alliances, Convera. "De regelgeving door de overheid eist niet alleen dat organisaties e-mailcommunicatie bewaren, maar bovendien dat specifieke gegevens in verband met compliance uit e-mails worden geëxtraheerd en gedocumenteerd. Deze nieuwe mandaten maken een krachtige zoek- en contentoplossing noodzakelijk, die op een effectieve manier de bedrijfsinformatie levert die op basis van eisen betreffende compliance vereist is."

E-mail is binnen de meeste organisaties de belangrijkste vorm van interne communicatie en van communicatie met klanten, dochterondernemingen, zakelijke partners en regelgevende instanties. Als gevolg daarvan is het beheren, het archiveren en het onderzoeken van e-mail voor zowel voorgeschreven compliance als effectief kennismanagement voor organisaties bijzonder belangrijk geworden. Organisaties onderkennen pas sinds kort de waarde van e-mail in verband met kenniscontent en zijn bezig tools te verwerven die hen helpen bij het beheren van die content, vooral omdat, volgens de Gartner Group, 75 procent van de kennisoverdracht op dit moment plaats vindt via e-mail. Convera's volledig schaalbare zoektechnologie, in combinatie met de mogelijkheden voor intelligent archiveren van IXOS, vormen de basis voor het onderzoeken van e-mail. Convera's conceptgebaseerde zoekfunctie, die kan worden uitgebreid met optionele Domain Cartridges per bedrijfstak, kan de nauwkeurigheid en het opnieuw oproepen van zoekopdrachten binnen een willekeurige bedrijfstak of -veld enorm verbeteren.

"ECM is wereldwijd uitgegroeid tot een bedrijfskritiek probleem, dat doorklinkt in alle geledingen van een organisatie. Als gevolg daarvan zoeken bedrijven naar leveranciers die integratie vereenvoudigen en kosten verlagen door een complete oplossing voor content management," aldus Andreas Nicklas, vice president worldwide partner sales, IXOS. "Deze integratie brengt aanvullende oplossingen samen tot een complete benadering, gericht op het voldoen aan de behoeften van onze klanten op het gebied van ECM, terwijl daarnaast betere prestaties en een verlaging van de operationele en beheerskosten worden geboden."

Convera's RetrievalWare is beschikbaar via IXOS als onderdeel van de IXOS oplossingen en via het uitgebreide IXOS partnerprogramma. Overeenkomsten voor levering met Hitachi Data Systems en StorageTek betekenen aanvullende distributiekanalen voor het gecombineerde softwareaanbod en bieden de klant de keuze uit geïntegreerde platforms voor opslag en archivering. De prijzen zijn gebaseerd op de onderdelen van de oplossing.

Over Convera
Convera is een toonaangevende leverancier van missiekritieke zakelijke oplossingen voor zoeken en indexeren. Convera's RetrievalWare oplossingen optimaliseren het investeringsrendement in grote hoeveelheden ongestructureerde informatie middels haar volledig schaalbare, snelle, nauwkeurige en veilige zoekfunctionaliteit binnen meer dan 200 vormen van tekst-, video-, beeld- en audio-informatie in meer dan 45 talen. Meer dan 800 klanten in 33 landen vertrouwen op Convera's zoekoplossingen voor een breed scala aan missiekritieke toepassingen, inclusief bedrijfsportals, kennismanagement, informatieverzameling, profilering, naleving van bedrijfsbeleid, naleving van voorschriften, klantenservice en nog veel meer. Neem voor meer informatie contact op met Convera op 800-788-7758, via e-mail op info@convera.com of via het web op www.convera.com .

Over IXOS
IXOS SOFTWARE AG is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor Enterprise Content Management (ECM). IXOS zakelijke oplossingen helpen bedrijven efficiënt beheer en weergave van webcontent te realiseren, bedrijfsprocessen te optimaliseren en alle bedrijfsdocumenten veilig en langdurig te archiveren in een volledig schaalbare documentopslagplaats. Meer dan 2 miljoen gebruikers over de hele wereld hebben ECM oplossingen van IXOS geïmplementeerd. Informatie over IXOS is beschikbaar op www.ixos.com .

###
IXOS Software AG en IXOS zijn gedeponeerde handelsmerken van IXOS Software AG. Convera(tm) en RetrievalWare® zijn wereldwijde handelsmerken van Convera. Alle overige merken en producten zijn het handelsmerk of het gedeponeerde handelsmerk van hun respectievelijke houders en dienen als zodanig te worden behandeld.

Neem voor meer informatie contact op met:
Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: 020 530 43 45
E-mail: dennisd@text100.nl >