Ingezonden persbericht


Reuters verslaat concurrentie bij oostenrijkse topbank

Amsterdam, 3 februari 2004 - Erste Bank der Österreichischen Sparkassen AG, de op één na grootste bank van Oostenrijk, zal zijn bestaande Moneyline Telerate-platform vervangen door desktop-informatieproducten en een marktdatasysteem van Reuters. Erste Bank rust 140 desktops uit met Reuters 3000 Xtra, het desktopproduct van Reuters. Daarnaast schaft de bank een aantal licenties van het nieuwe Reuters Trader-product aan.

De Reuters-producten worden ingezet op het hoofdkantoor van de bank in Wenen bij alle afdelingen, waaronder portfoliomanagement en treasury. De bank gaat tevens gebruikmaken van Reuters Market Data Systems (RMDS) voor bedrijfskritische toepassingen.

Reuters 3000 Xtra is een krachtige, real-time informatiedienst voor financiële professionals. Reuters Trader levert koersen, nieuws, fundamentele gegevens, prijstools en analyses in een krachtige en makkelijk te gebruiken desktop. RMDS beheert financiële gegevens real-time binnen verschillende handelsomgevingen en wordt door Erste Bank ingezet voor bestaande en nieuwe Reuters-applicaties binnen de gehele bank.

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com), wereldwijd leverancier van informatie, biedt professionals essentiële informatie op maat op het gebied van financiën, media en het bedrijfsleven. De betrouwbare informatie ondersteunt beslissers in de gehele wereld. De reputatie van Reuters is gebaseerd op snelheid, accuratesse en onafhankelijkheid. Reuters heeft 16.000 werknemers in 94 landen, waartoe een nieuwsstaf van circa 2.400 werknemers in 197 bureaus behoort, die 130 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2002 behaalde het bedrijf een omzet van 3,6 miljard Britse pond.