Politie Friesland

Politieberichten van 03/02 07.00 t/m 13.00

Fryslân 03-02-2004 - Voor informatie kunt u contact opnemen met bureau Communicatie, 058 880 8272.

Leeuwarden: inbraak woning
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Kwartelstraat. Men kwam binnen via een bovenlicht aan de achterzijde. Er werd een klein geldbedrag ontvreemd. De 31-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak woning
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een woning aan de Monnikemuurstraat. Men kwam vermoedelijk binnen via de voordeur. Uit de woning zijn bankpassen en gsms gestolen. Uit het hok werd een bromfiets gestolen. De 31-jarige bewoner deed aangifte.

Appelscha: hennepkwekerij
Dinsdag omstreeks 09.10 uur is de politie binnengetreden in een woning aan her Smidslaantje. In een slaapkamer werd een hennepkwekerij met 80 planten aangetroffen. Planten, verlichting, ventilatiemiddelen en andere groeiapparatuur werd in beslag genomen. Tegen de bewoner, een 25-jarige man, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Makkum: dodelijke aanrijding
Dinsdag omstreeks 07.20 uur vond op de Weersterweg een aanrijding met dodelijke afloop plaats. Een 14-jarige meisje uit Makkum fietste over het fietspad richting Wons/Bolsward. Nabij de Carl Fellingerweg maakte zij gebruik van de oversteek voor fietsers en reed de rijbaan op. Juist op dat moment naderde vanuit de richting Makkum een personenauto. Een aanrijding was het gevolg. De personenauto werd bestuurd door een 23-jarige man uit Makkum. Het meisje was vrijwel zeker op slag dood. Reanimatie door politie en ambulancedienst mocht helaas niet baten.

Twijzel: brand in woning
Dinsdag even na 11.00 uur is brand uitgebroken in een woning aan de Optwizel. Het betrof een woning annex winkel. De woning brandde vrijwel geheel uit. De winkel liep rook en waterschade op. Er dezen zich geen persoonlijke ongelukken voor. In verband met
bluswerkzaamheden werd de Optwizel tot ver in de middag afgesloten voor verkeer.
De politie gaat uit van brandstichting. Een inwoner van Kollumerland is ter plaatse aangehouden op verdenking van betrokkenheid van de brand.