BROUWERBETIST

Joost Romeijn (GoGo Tours/Sunweb) ReisManager vh Jaar 2004

Noordwijk, 3 februari 2004
Oprichter en algemeen directeur Joost Romeijn van GoGo Tours is gekozen tot Reismanager van het Jaar 2004. ANVR-voorzitter Hans Wiegel maakte dat bekend tijdens het jaarlijkse ReisGala in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk.

Romeijn werd door de jury gekozen tot Reismanager van het Jaar 2004 wegens zijn succes met het in Rotterdam gevestigde GoGo Tours dat hij twaalf jaar geleden oprichtte. Hij werd beoordeeld door adviseurs van Deloitte om vervolgens ondervraagd te worden door een jury, waarin behalve voorzitter Ed van Thijn, onder meer ook Lodewijk de Waal (FNV) zitting heeft. In enkele jaren tijd is GoGo Tours uitgegroeid tot een serieuze partij in de markt en volgens de jury een voorbeeld voor andere organisaties in de reisbranche.

De jury roemt de reisorganisatie, die zich richt op wintersportvakanties, jongerenreizen en via Sunweb op zonvakanties door het vernieuwende concept en de heel eigen aanpak van de vakantiemarkt. Het bedrijf is snel gegroeid, de jaaromzet bedroeg in 2003 ruim 75 miljoen euro. Een paar jaar geleden werd het merk Sunweb Vliegreizen geïntroduceerd voor zonvakanties voor een brede doelgroep. Ook dat merk boekt binnen zeer korte tijd zeer goede resultaten.

GoGo Tours/Sunweb is een pure direct seller, die alleen rechtstreeks aan de consument verkoopt, met name via Internet. Over Romeijn zegt de jury: Een trendsetter en ondernemer pur sang, die een eigen markt weet te creëren en veel oog heeft voor technologie.

De titel Reismanager van het Jaar wordt jaarlijks uitgereikt op initiatief van de Reismanagement Club. Voorgangers van Joost Romeijn waren onder anderen de heer J.A. Fentener van Vlissingen (BCD Holdings) en J. ter Haar (Oad Reizen).

Noot voor de redactie,