Gemeente Rotterdam

Nr. 12
3 februari 2004

Kandidaten gezocht voor "Het OOG van Rotterdam"

De gemeente is op zoek naar kandidaten voor de onderscheiding 'Het OOG van Rotterdam'. Het gaat om mensen die daadwerkelijk iets hebben gedaan om Rotterdam veiliger en leefbaarder te maken.

'Het OOG van Rotterdam' wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. Vorig jaar kregen zes Rotterdammers 'Het OOG'. Een hield een dief in bedwang tot de politie arriveerde, een ander schoot te hulp toen zijn buren werden overvallen, de volgende sprong in het ijskoude water om een man te redden. Iemand achtervolgde een vluchtende autokraker en stopte hem en twee anderen achtervolgden de dader van een steekpartij en droegen hem over aan de politie.

Omdat deze Rotterdammers niet aarzelden op te treden toen het nodig was kregen ze de onderscheiding. De gemeente vindt het namelijk belangrijk om mensen te eren die zelf iets doen aan een betere woon- en leefomgeving en vooral een veiliger stad.

Voor de onderscheiding komen Rotterdammers in aanmerking die, zonder zichzelf in gevaar te brengen, actie hebben ondernomen en daarbij de helpende hand hebben uitgestoken naar een ander. Het optreden moet op straat in Rotterdam hebben plaatsgehad. De kandidaten mogen geen agent, brandweerman of b.v. ambulancemedewerker van beroep zijn.

Nieuwe kandidaten kunnen worden aangemeld vóór 4 maart a.s. via de website: www.rotterdam.nl. Een deskundige jury beslist welke kandidaten in aanmerking komen voor "Het OOG van Rotterdam". De prijs wordt op 7 april door burgemeester Opstelten in het stadhuis uitgereikt.

noot voor de redactie/