Gemeente Berkel en Rodenrijs


Armeense kinderen bezoeken gemeentehuis

Vorige week maandag bracht een groep Armeense kinderen een bezoek aan het gemeentehuis van Berkel en Rodenrijs. Burgemeester De Goeij-Smulders verwelkomde de kinderen in de raadzaal.

Via Pax Christie Kinderhulp komt jaarlijks een groep van ongeveer 80 Armeense kinderen een maand naar Nederland. Twintig kinderen verblijven in Berkel en Rodenrijs en omgeving. Ze worden dan ondergebracht bij diverse gastgezinnen.

Activiteiten
De kinderen worden begeleid door Nederlandse vrijwilligers en een Armeense tolk. Het scouting-gebouw in Berkel en Rodenrijs is voor vier weken afgehuurd voor diverse activiteiten en bovendien is een uitgebreid programma samengesteld. Zo gaan de kinderen zwemmen in de Windas, bezoeken diergaarde Blijdorp en het Schoolmuseum in Rotterdam, gaan naar de manege, het kinderspeelparadijs Bal-lorig, Madurodam en wordt er gebowld.

Aardbeving
De kinderen zijn afkomstig uit het plaatsje Yerevan en Spitak in Armenië. In 1988 werden deze plaatsen verwoest door een aardbeving. De kinderen leven vaak in grote armoede in Armenië. Ongeveer de helft van de groep komt uit een kindertehuis. De kinderen genieten duidelijke van de levensstandaard die ze hier aantreffen. Voor de kinderen heeft een kledinginzameling plaatsgevonden.

Bezoek gemeentehuis
Tijdens hun bezoek aan het gemeentehuis praatten de kinderen via de tolk met de burgemeester, kleurden, zongen, kregen limonade met lekkers en bovendien een rugzakje met het wapen van Berkel en Rodenrijs. Na de maquette in de hal te hebben bekeken, gingen de kinderen terug naar hun gastgezinnen.

Armeense kinderen

Laatste wijziging: 03 februari 2004
Copyright © 2003 Gemeente Berkel en Rodenrijs