Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


03 februari 2004


Apeldoorn - Aanzienlijke schade bij aanrijding.
Op de kruising Sluisoordlaan/Ereprijs hebben 2 personenauto's bij een aanrijding 2 februari omstreeks 14.15 uur aanzienlijke schade opgelopen.Een 36 jarige bestuurder uit Apeldoorn reed op de Ereprijs en verleende op vermelde kruising geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 21 jarige bestuurder uit Wenum Wiesel die op de Sluisoordlaan reed.Een aanrijding kon niet uitblijven.Bij nader onderzoek bleek dat de 36 jarige bestuurder niet in het bezit was van een geldig Nederlands rijbewijs.Beide partijen zijn door het ambulance personeel onderzocht op eventueel letsel maar gelukkig raakte er niemand gewond.


Apeldoorn - Diefstal uit supermarkt


Bij een supermarkt aan het Korianderplein is op 2 februari omstreeks 15.00 uur een 29 jarige man uit Deventer betrapt op het wegnemen van vier pakken Ariel waspoeder.De verdachte bekende het feit.
Hij kreeg een winkelverbod en er is hem een dagvaarding uitgereikt om voor de rechter te verschijnen.


Apeldoorn - vernieling aan verkeerspaal


In de nacht van 1 op 2 februari is een 28 jarige man uit Deventer staande gehouden voor het doorrijden na aanrijding.Na een gezellig avondje uit wilde de man zijn auto uit de parkeerkelder halen
waarbij hij een verkeerspaal raakte en deze onbruikbaar werd.De verdachte wilde in eerste instantie alles ontkennen maar helaas had een getuige alles waargenomen.De man is bereid de schade te vergoeden .


Apeldoorn - auto brand volledig uit.

In de nacht van 2 op 3 februari omstreeks 04.30 uur is aan de Meckelenburglaan een personenwagen
volledig uitgebrand.Het voertuig stond geparkeerd voor de woning.De auto startte spontaan door de brand, reed ongeveer 30 meter en kwam tegen een hek tot stilstand.De brandweer bluste de boel en het wrak werd afgevoerd. De auto van de 45 jarige eigenaar werd in september 2003 ook al in de brand gestoken en de politie stelt een onderzoek in.


Apeldoorn - man zwaargewond bij arbeidsongeval.
Een 37 jarige man uit Wilp (Gld) is 2 februari bij een benzine station aan de A1 zwaar gewond geraakt toen bij onderhoudswerkzaamheden een gastank voor opslag ontplofte.Tijdens deze werkzaamheden is er vermoedelijk een vonk of ander ontstekingsmiddel bij het gas gekomen hetgeen resulteerde in ontbranding van de gaswolk.Hierdoor liep de monteur zware verwondingen op aan zijn gezicht.Het benzine station is geruime tijd afgesloten geweest omdat de leidingen van de gastank nog niet lekdicht waren en er nog steeds ontploffingsgevaar dreigde.De arbeidsinspectie zal verder onderzoek doen naar de toedracht van het ongeluk.De parkeerplaats is tijdelijk afgesloten geweest.


Apeldoorn - radarcontrole


In Apeldoorn is op 2 februari op de Zwolseweg radarcontrole gehouden. Hierbij passeerden 2189 voertuigen de radarauto.Hiervan reden 64 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u. Tevens werd er in Uddel op 2 februari radarcontrole uitgevoerd door de Koninklijke Marechaussee waarbij 776 voertuigen passeerden waarvan 80 bestuurders harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u.
De hoogst gemeten snelheid hier bedroeg 79 km/u.


Apeldoorn- politieagent vindt kroon


Het overkomt je niet iedere dag, dat je als politie op zoek gaat naar een vermiste kroon. Het ging hier niet om een blinkend door vorstinnen gedragen kleinood , maar om een door de tandarts vervaardigd attribuut om het kauwen gemakkelijk te maken.
Gisterenmiddag kregen surveillerende agenten in het winkelcentrum van het Operaplein dit verzoek van een oudere dame. En gelukkig na enig speurwerk vonden zij de kroon bij een vuilnisbak. De ongelukkige dame had die ochtend een tijdelijke kroon gekregen en was hem verloren.


Apeldoorn - hennepkwekerij in aanbouw ontmanteld.
Agenten hebben gisterenmiddag aan de Haardstede een in aanbouw zijnde hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. De kwekerij was gereed voor exploitatie en alle spullen zijn in overleg met de officier van justitie in Zutphen in beslag genomen. Om de exploitatie voor de gebruiker zo voordelig mogelijk plaats te laten vinden bleek er met de elektriciteitsmeter geknoeid. De Nuon heeft de stroom afgesloten en de eigenaar moet nog worden verhoord.


Aan de Aalbert Cuypstraat werd eerder die dag al een drogerij ontmanteld. Naast een hoeveelheid gedroogde hennepplanten werd er geld en een vuurwapen in beslag genomen. De 30-jarige eigenaar is voor verhoor aangehouden.


Einde bericht.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52---- --