Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


3 februari 2004


Onderwerp: aanhouding auto-inbrekers


Met de aanhouding van drie Polen in Duitsland is mogelijk een serie auto-inbraken van zondag op maandag in Gorssel en Harfsen opgelost. Eén radio-cdspeler bleek gemerkt, waardoor het spoor richting Gorssel leidde. Inmiddels zijn al drie bij de verdachten aangetroffen spullen terug te voeren naar deze serie. Toch vraagt de politie alert te blijven en zoveel mogelijk gegevens van goederen te noteren voor het geval men de dupe van een autokraak wordt.


Met de aanhouding van het drietal is een klein succes geboekt in de strijd tegen auto-inbrekers, maar dit betekent niet, dat de diefstallen voorbij zijn. De laatste tijd vinden er, vooral in kleine plaatsen langs de autosnelwegen in onze regio, met enige regelmaat auto-inbraken plaats.


De afgelopen maanden werden er in de Achterhoek in o.a. Gendringen, Wehl, De Heurne en Doetinchem seriematig auto-inbraken gepleegd en inmiddels hebben er in de maand januari in het district de IJsselstreek ook dergelijke series plaats gevonden.


In Wilp, Twello, Lochem, Epse zijn in totaal zo'n 50 autobezitters de dupe van het dievengilde geworden. In de nacht van zondag op maandag werden 11 autobezitters in Gorssel en Harfsen geconfronteerd met een auto-inbraak, waarbij men na het vernielen van een ruitje of het portierslot vooral op de radio/cd speler heeft voorzien. Daarnaast worden cd's, rijbewijzen en paspoorten en allerhande waardevolle spullen uit de auto's ontvreemd. Of de aangehouden verdachten iets met al de series te maken hebben is nog niet duidelijk.


Autobezitters wordt gevraagd om geen radioapparatuur met frontje en al in de auto achter te laten. Ook het in de auto achterlaten van cd-tjes en rij- of kentekenbewijzen is dus geen verstandige zet. Het merken van uw spullen met de postcode + huisnummer blijkt nog steeds het ei van Columbus te zijn !


Naast deze preventieve actie vraagt de politie om alert te zijn en verdachte situaties te melden via 0900 - 8844.
Vooral mensen die op een laat tijdstip hun hond uitlaten kunnen in deze een belangrijke bijdrage leveren.
Einde bericht

---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


3 februari 2004


Zutphen - aanrijding fietser/auto


Een 38-jarige man uit Steenderen is gisterenmiddag, omstreeks 14.45 uur licht gewond geraakt toen hij op het fietspand van de Harenbergweg geen voorrang kreeg van een afslaande automobilist. Deze man, een 48-jarige Zutphenaar, had de man op zijn racefiets kennelijk te laat gezien. Hij was wel zo netjes om het slachtoffer dat pijn had aan onder meer zijn rug en knie thuis te brengen.


Laren - vrouw belandt met auto in greppel


De politie stelt een onderzoek in naar een aanrijding die gisteren omstreeks 13.45 uur plaats vond op de Markeloseweg. Een 39-jarige vrouw uit Goor reed met een bestelauto vanuit de richting Laren in de richting Markelo. Op een gegeven moment moest zij volgens haar verklaring in een bocht uitwijken voor een auto die gedeeltelijk op haar weghelft reed. Hierdoor kwam zij in een greppel tot stilstand en raakte haar auto behoorlijk beschadigd. De politie vraagt getuigen zich te melden op 0900 - 8844.


Warnsveld - vlees buit bij inbraak


Een inbreker heeft in de nacht van zaterdag op zondag onder meer vlees buit gemaakt bij een inbraak in een woning aan de Meidoornlaan. De inbreker heeft vermoedelijk de voordeur, die niet op slot zat, middels hengelen weten te openen, warna hij op zoek ging naar spullen van zijn gading. Uit de koelkast mist men het vlees voor de avondmaaltijd.


Zutphen - vernieling machines


Onbekenden hebben op twee bouwlocaties in Zutphen machines vernield, die daar staan voor grond- en graafwerkzaamheden. Aan de Jan Vermeerstraat hebben vandalen zand in een shovel en in de tank van een mobiele kraan gedaan, waardoor deze niet meer willen starten.
Op de Badhuisweg werd onder meerde spiegel en het zwaailicht van een graafmachine vernield. In beide gevallen gaat de politie er van uit, dat het om jeugdigen gaat en getuigen worden verzocht contact met de politie op te nemen via 0900-8844.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --