Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


03 februari 2004


.


Emst - auto belandt in tuin.

Een 22 jarige man uit Vaassen is op 2 februari met zijn auto in een tuin beland aan de Vaassenseweg.De man is door onbekende reden uit de bocht gevlogen en uiteindelijk tot stilstand gekomen in een tuin van een van de woningen.De auto had ook nog iets de gevel geraakt maar hierdoor is verder geen schade ontstaan


Hattem - jongentje neemt de benen


Op de Hendrikjesweg hebben bewoners op 2 februari omstreeks 11.30 uur een jongentje in huis genomen die zonder jas in de regen liep. Zijn ouders waren in geen velden of wegen te bekennen.
Toen men de politie had gebeld en deze polshoogte kwam nemen zat het ventje rustig te spelen en te kleuren. Kort daarop zag met een zoekende moeder voorbij lopen. Het jongentje (2) was in een onbewaakt ogenblik de deur uitgelopen terwijl moeder even boven was.


Putten - Inbraak in bedrijf

In de nacht van 2 op 3 februari is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Verlengde Dorpsstraat.De dader heeft zich toegang tot het pand verschaft door het verbreken van een deur. Dit moet nogal met veel lawaai gepaard zijn gegaan gezien de grove werkwijze.Tevens is er een zware plank van de muur gevallen mogelijk dat de buren iets hebben gehoord.
Het is nog onbekend wat er vermist wordt uit het pand.


Putten - illegaal kappen van hout.

Een 47 jarige inwoner uit Putten is in de nacht van 2 op 3 februari staande gehouden.
Tijdens surveillance zag de politie dat de man de verlichting van zijn auto doofde en deze tot stilstand bracht ter hoogte van enkele gekapte bomen.
Nadat men de man had aangesproken bleek dat hij ook onder het zaagsel zat. Na een kijkje in zijn kofferbak gaf de man toe drie stammen te hebben weggehaald en bij hem in de achtertuin te hebben gelegd. De man gaf aan toestemming te hebben, maar bij de agenten kwam het toch een beetje vreemd over, dat men midden in de nacht op bomenkap gaat.
De politie stelt een verder onderzoek in.


Ermelo - Vrieskist brand uit in schuur

Op de ochtend van 2 februari omstreeks 09.30 is er brand uitgebroken in een schuur op de Watervalweg .Het vermoeden bestaat dat door onbekende oorzaak de vrieskist brand heeft gevat. Er ontstond een hevige rookontwikkeling in de schuur. De 47 jarige bewoonster is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis omdat ze nogal wat rook had binnen gekregen.
Nunspeet - keien op de weg na aanrijding

Bij de rotonde aan de Elspeterweg/Plemanlaan heeft een vrachtwagencombinatie gisterenochtend rond 07.00 uur klem gezeten. Hierbij zijn diverse grote en kleinere keien die op de rotonde lagen op het wegdek gerold en de gemeentewerken moest er aan te pas komen om de gewichtige brokken weer op zijn plaats te leggen. De schade wordt geregeld met het bedrijf uit Roermond.


Wapenveld -rijden zonder rijbewijs

Werd gisterenavond rond 22.00 uur een 23-jarigfe man uit wapenveld op de Molenweg aangetroffen in een auto. Hij bleek bij controle geen rijbewijs te hebben en de auto was ook niet verzekerd. DE auto is voorlopig in beslag genomen en betrokken krijgt een proces-verbaal voor beide feiten.


Ermelo - gebroken pink na aanrijding

De politie zoekt contact met de bestuurder van een blauwe personenauto. Deze is gisterenochtend omstreeks 09.15 uur betrokken geweest bij een aanrijding op de kruising Kawoepersteeg - Zeeweg. Een 15-jarig meisje uit Ermelo werd toen zij door de auto werd ingehaald geraakt en bleek later ene gebroken pink te hebben opgelopen. De eigenaar wordt verzocht contact op te nemen via 0900 - 8844.


Elspeet- meisje naar ziekenhuis na aanrijding

Een 14-jarige scholiere uit Nunspeet raakte gisterenmiddag omstreeks 14.30 uur betrokken bij een aanrijding op de Uddelerweg/ Vierhouterweg. Een 38-jarige automobiliste uit Elspeet had het meisje over het hoofd gezien en aangereden. Per ambulance werd zij voor observatie naar het ziekenhuis vervoerd, terwijl monteurs van een naast gelegen garage de fiets onder de auto uit haalden.


Harderwijk - man verwondt huisgenoot

Een 21-jarige man is vannacht door de politie aangehouden nadat hij omstreeks 03.20 uur aan de Burgemeester de Meesterstraat een 30-jarige medebewoner met een mes had gestoken. Deze had een flinke snee in z'n arm opgelopen en een arts hechtte de wond.
Aanleiding voor de ruzie wordt onderzocht.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52---- --