Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


3 februari 2004


Hummelo - politie waarschuwt voor insluipers tijdens lunchpauze


Werknemers van een bedrijf uit Hummelo zijn gisteren tijdens hun lunchpauze bijna de dupe geworden van een insluiper. Het personeel van een bedrijf aan de Broekstraat zat te schaften in de kantine toen een personeelslid, dat later aankwam een onbekende man in een kantoor aantrof. Deze schrok, maar had kennelijk toch een smoesje klaar, waarna hij wegging. Men mist niets bij het bedrijf, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee !


Doetinchem - dierenmishandeling en vernieling


Vandalen hebben zondag in een aanbouw van een woning aan de Piersonlaan brand gesticht in een daar tijdelijk geplaatst een duivenhok, waardoor een duif op de rug verbrande veren opliep. De eigenaar was met verbouwingswerkzaamheden en had een duivenhok en konijnenhok tijdelijk binnen gezet. Toen hij zondagavond thuis kwam ontdekte hij dat men in z'n aanbouw was geweest en naast enkele vernielingen ook brand had gesticht met bovenstaand gevolg. De politie zoekt getuigen via 0900 - 8844.


Doetinchem -hennepkwekerij opgerold


Bij een woning aan de Tarwedreef hebben agenten gisterenavond omstreeks 18.00 uur een hennepkwekerij opgerold. Op zolder was men bezig met de kweek van zo'n 100 planten en de Nuon ontdekte geen gebreken aan de elektriciteitsmeter.


Winterswijk, Eibergen - verkeerscontroles


In Winterswijk werden gisteren twee verkeerscontroles gehouden. Na de middag werden bestuurders gecontroleerd of zij de gordel droegen. Vier bestuurders bleken de gordel niet te dragen en hebben een bekeuring gekregen. Later op de avond werd een snelheidscontrole gehouden op de Kloetenseweg. Hier kregen ook vier bestuurders een bekeuring voor het te hard rijden, warbij de hoogst gemeten snelheid 67 km was.


Aan de Kiefteweg in Eibergen passeerden gisterenmiddag 786 voertuigen de radarauto en van hen reden er 81 te hard. 77 was de hoogst gemeten snelheid, terwijl men ter plaats maar 50 mag rijden. De politie voert dergelijke controles met enige regelmaat uit om zo het aantal ongevallen in het verkeer naar beneden te krijgen.


Einde berichten

---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


3 februari 2004


Onderwerp: aanhouding auto-inbrekers


Met de aanhouding van drie Polen in Duitsland is mogelijk een serie auto-inbraken van zondag op maandag in Gorssel en Harfsen opgelost. Eén radio-cdspeler bleek gemerkt, waardoor het spoor richting Gorssel leidde. Inmiddels zijn al drie bij de verdachten aangetroffen spullen terug te voeren naar deze serie. Toch vraagt de politie alert te blijven en zoveel mogelijk gegevens van goederen te noteren voor het geval men de dupe van een autokraak wordt.


Met de aanhouding van het drietal is een klein succes geboekt in de strijd tegen auto-inbrekers, maar dit betekent niet, dat de diefstallen voorbij zijn. De laatste tijd vinden er, vooral in kleine plaatsen langs de autosnelwegen in onze regio, met enige regelmaat auto-inbraken plaats.


De afgelopen maanden werden er in de Achterhoek in o.a. Gendringen, Wehl, De Heurne en Doetinchem seriematig auto-inbraken gepleegd en inmiddels hebben er in de maand januari in het district de IJsselstreek ook dergelijke series plaats gevonden.


In Wilp, Twello, Lochem, Epse zijn in totaal zo'n 50 autobezitters de dupe van het dievengilde geworden. In de nacht van zondag op maandag werden 11 autobezitters in Gorssel en Harfsen geconfronteerd met een auto-inbraak, waarbij men na het vernielen van een ruitje of het portierslot vooral op de radio/cd speler heeft voorzien. Daarnaast worden cd's, rijbewijzen en paspoorten en allerhande waardevolle spullen uit de auto's ontvreemd. Of de aangehouden verdachten iets met al de series te maken hebben is nog niet duidelijk.


Autobezitters wordt gevraagd om geen radioapparatuur met frontje en al in de auto achter te laten. Ook het in de auto achterlaten van cd-tjes en rij- of kentekenbewijzen is dus geen verstandige zet. Het merken van uw spullen met de postcode + huisnummer blijkt nog steeds het ei van Columbus te zijn !


Naast deze preventieve actie vraagt de politie om alert te zijn en verdachte situaties te melden via 0900 - 8844.
Vooral mensen die op een laat tijdstip hun hond uitlaten kunnen in deze een belangrijke bijdrage leveren.
Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --