Politie Zaanstreek-waterland


loc.: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Inbrekers verraden locatie hennepkwekerijen

De drie Amsterdammers die maandagavond door de politie werden aangehouden op verdenking van inbraak in een loods aan de Symon Spiersweg, bleken het gemunt te hebben gehad op een daar gevestigde hennepkwekerij. In de bestelbus waarin zij reden werden kniptangen gevonden die bedoeld zijn om planten mee te knippen. De politie stelde daarop een onderzoek in in het pand en trof daar een in werking zijnde hennepkwekerij aan van zo'n 1500 planten. Even verderop werd nog een kwekerij ontdenkt van dezelfde omvang. De planten en materiaal dat direct met hennepteelt heeft te maken werd vernietigd.
Maandagmiddag werd een 43-jarige man uit Diemen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerijen. De politie heeft de zaak in onderzoek.
De politie kwam op het spoor van de kwekerijen doordat een getuige zondagavond iemand uit een raam van het pand aan de Symon Spiersweg zag klimmen en de politie waarschuwde. De drie Amsterdammers van 41, 22 en 17 jaar waren er ondertussen al in een bestelbus vandoor gegaan, maar kon op de Verlengde Stellingweg in Oostzaan aan de kant worden gezet en worden aangehouden.

18:01 02-FEB-04
loc.: OOSTZAAN, RIETSCHOOT

Man (21) aangereden door auto

Een 21-jarige man uit Oostzaan is gewond geraakt nadat hij was aangereden door een auto. De man stond maandagmiddag rond 17.30 uur op de Rietschoot met twee andere mannen te praten toen de auto kwam aanrijden die een smal weggetje wilde inrijden. De mannen zagen dit en liepen uit elkaar om de auto ruimte te geven om door te rijden. Kennelijk ging dit niet snel genoeg naar de bestuurder zijn zin en reed deze vervolgens met slippende band over de schoenen van het slachtoffer heen. Daarbij werd het slachtoffer tevens geraakt tegen zijn linkerbeen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

18:04 02-FEB-04
loc.: WORMERVEER, PROV WEG Z'DAM-CASTRICUM/ REMBRANDTKADE

Man geschept door auto

Een 63-jarige man uit Krommenie is met onbekend letsel overgebracht naar het VU ziekenhuis nadat hij was geschept door een auto. De 24-jarige automobiliste uit Krommenie kwam vanuit de richting van Plein 13 toen het slachtoffer plotseling overstak bij een oversteekplaats.

19:41 02-FEB-04
loc.: PURMEREND, LAAGVEENSTRAAT

Aanhouding voor bedreiging

Een 40-jarige Purmerendse is aangehouden na een melding dat er iemand op de Laagveenstraat werd bedreigd met een mes. Ter plaatse bleek dat de politie eerder op de avond de stereo-installatie van de vrouw in beslag had genomen nadat een buurtbewoner had geklaagd over geluidsoverlast. De Purmerendse kwam vervolgens verhaal halen bij de betreffende bewoner. Terwijl de twee in de deuropening stonden, werd de 45-jarige buurtbewoner er door een voorbijganger op geattendeerd dat de vrouw een mes achter haar rug verborgen hield. De vrouw werd voor verhoor meegenomen naar bureau en ingesloten.

03-FEB-04
Loc.: PURMEREND, MANDELABRUG
Aanpak gevaarlijke verkeerssituatie
Naar aanleiding van klachten van medeweggebruikers heeft de politie woensdagochtend in de ochtendspits een controle uitgevoerd op de Verzetslaan / Mandelabrug. Er wordt door automobilisten op de brug veelvuldig gekeerd, waardoor gevaarlijke verkeerssituaties ontstaan. Deze automobilisten komen over de Verzetlaan aanrijden en zien dat er file staat. Ze rijden de oprit naar de Jaagweg voorbij en keren vervolgens bovenop de Mandelabrug. Tijdens de controle werden 13 automobilisten bekeurd. De komende tijd zullen er meer controles in de ochtendspits plaats vinden.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-300104


14:45-17:15 02-FEB-04
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
48 km per uur te hard
Op de Provincialeweg N247 (80 km per uur) in Middelie werd maandagmiddag en -avond een snelheidscontrole gehouden. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 128 km per uur. Het aandeel hardrijders bedroeg gemiddeld negen procent.

19:30 02-FEB-04
BEETS, A7

Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Een 46-jarige automobilist uit Katwijk reed maandagmiddag met een zeer hoge snelheid van gemiddeld 184 km per uur over de A7. Agenten in een onopvallende video-surveillanceauto zagen de auto voorbij flitsen en zetten de achtervolging in. Omdat de man meer dan vijftig km per uur te hard reed, werd het rijbewijs ingevorderd. Tijdens de surveillance werden nog vier andere bestuurders aan de kant gezet. Twee bestuurders haalden in terwijl dat niet was toegestaan, een andere automobilist reed 47 km per uur te hard en de laatste bestuurder belde (niet handsfree) tijdens het rijden.

---- --