Politie Limburg-Noord

5.044 boetes bij verkeerscontroles

Limburg-Noord 03-02-2004 - De politie Limburg-Noord heeft in de week van 21 - 28 januari 2004 in totaal 85.891bestuurders gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 5.044 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 19.529 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1.282 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Baarlo, Beringe, Blerick, Koningslust, Tegelen en Venlo.
De hoogste snelheid die met de lasergun werd gemeten, was op donderdag 22 januari op de Kaldenkerkerweg in Venlo: 135 km/u waar 50 km/u de limiet is.

45 Bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor het niet dragen van de verplichte autogordel, zes voor rijden door rood licht en drie voor niet handsfree bellen tijdens het rijden. Bij controles van fietsers en bromfietsers werden 40 bromfietsers en fietsers beboet voor het rijden zonder licht. 21 Bromfietsers hadden hun voertuig opgevoerd, twee droegen geen helm en vier hadden geen certificaat.

Twee rijbewijzen ingevorderd
Beringe Bij een snelheidscontrole op de Noordervaart overschreden twee automobilisten woensdagavond 28 januari de maximale limiet met meer dan 50 km per uur. Van beide mannen is het rijbewijs ingevorderd.

Medewerkers van het verkeershandhavingsteam controleerden de snelheid van het verkeer met de lasergun. Een 29-jarige Weertenaar passeerde de controle met 153 km per uur. Een 31-jarige man uit Born passeerde enige tijd later met 148 km per uur. De limiet op het controlepunt is 80 km per uur. Beide mannen overschreden de maximum snelheid, gecorrigeerd met aftrek van de gebruikelijke marge, met 68 en met 63 km. De politie heeft proces verbaal opgemaakt en de rijbewijzen zijn ingevorderd.

In het politiedistrict Roermond:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 28.374 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 1248 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Echt, Koningsbosch, St.Odiliënberg en Roermond. De hoogste snelheid die met de lasergun werd gemeten, was op dinsdag 20 januari op de Maastrichterweg in Roermond: 95 km/u waar 50 km/u de limiet is.

Snelle automobilisten raken rijbewijs kwijt
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam controleerden op woensdag 21 januari in Posterholt de snelheid van het verkeer met de lasergun. Een 33-jarige inwoner van het Duitse Schwalmtal passeerde de controle met 144 km per uur. De limiet op het controlepunt is 80 km per uur. De automobilist overschreed de maximum snelheid, gecorrigeerd met aftrek van de gebruikelijke marge, met 59 km. Een 34-jarige inwoner van Maria Hoop passeerde het controlepunt van de politie met een snelheid van 136 km/u. Hij overschreed de limiet met 51 km/u, na aftrek van de correctiemarge. De politie heeft proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd. Een 35-jarige inwoner van Vlodrop tenslotte reed omstreeks 22.30 uur die avond met 149 km/u over de Echterbosbaan. Hij werd staande gehouden en zijn rijbewijs werd terplaatse ingevorderd. Voor de overtreding van 64 km/u kreeg hij een proces-verbaal toegezegd.

In het politiedistrict Weert:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 25.443 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 1445 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Haelen, Horn, Stramproy en Weert.
De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op maandag
26 januari op de Ringbaan Noord in Weert: 133 km/u waar 70 km/u de limiet is.

Snelle automobilisten raken rijbewijs kwijt
Medewerkers van het verkeershandhavingsteam controleerden op zaterdag 24 januari in Horn de snelheid van het verkeer met de lasergun. Een 28-jarige inwoner van Echt passeerde de controle met 182 km per uur. De limiet op het controlepunt is 100 km per uur. De automobilist overschreed de maximum snelheid, gecorrigeerd met aftrek van de gebruikelijke marge, met 77 km. De politie heeft proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd. Zondag 25 januari gingen op dezelfde N280 twee automobilisten in de fout door met hoge snelheid de controle te passeren. Een 39-jarige inwoner van Maaseik reed met 163 km/u en een 23-jarige man uit Heythuysen passeerde met 156 km/u. Beiden moesten hun rijbewijs bij de agenten achterlaten en krijgen een proces-verbaal.

In het politiedistrict Venray:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 12.545 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan hebben 1021 weggebruikers een proces-verbaal gekregen. De controles vonden plaats in Grubbenvorst, Horst, Sevenum, Siebengewald, Venray, Wanssum, Wellerlooi en IJsselsteyn. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op zondag 25 januari op de Middenpeelweg in Sevenum: 140 km/u waar 80 km/u de limiet is.