Politie Drenthe

Dinsdagmiddag 03-02-04

Meppel 03-02-2004 - Nieuws van politie Drenthje

Met auto van talud
WESTERBORK - Op de N381 (twee provinciënweg) bij Westerbork raakte dinsdagmorgen een 68 jr. vrouw uit Drachten gewond bij een eenzijdig ongeval. De vrouw reed alleen in haar auto in de richting Emmen. Doordat ze op een kaart zat te kijken kwam ze met de wielen van haar auto in de berm en verloor de macht over het stuur. De auto reed van het talud af en vloog over de kop. Met lichte verwondingen werd de vrouw per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

Verkeerscontroles
MEPPEL - Dinsdagmorgen hield de politie op verschillende plaatsen in en rond Meppel verkeerscontroles. Daarbij werden 22 weggebruikers bekeurd:

- zeven keer voor het rijden met geen- of onvolledige verlichting
- tien fietsers omdat ze niet op het fietspad reden of op de verkeerde plaats op de rijbaan

- een bromfietser met teveel vermogen

- twee keer voor het rijden door rood licht
- een automobilist voor het inhalen over de verdrijvingvakken
- een fietser voor het rijden tussen gesloten overwegbomen.

EMMEN - Ook in Emmen bekeurde de politie dinsdagmorgen 12 weggebruikers.

- zes bekeuringen werden uitgedeeld voor het rijden zonder de gordel waarvan drie op de Geuzingerbrink bij automobilisten die kinderen van school haalden

- drie weggebruikers werden bekeurd voor het rijden zonder juiste verlichting

- een automobilist voor het niet handsfree bellen
- een automobilist waarvan de auto niet APK was gekeurd
- een bromfietser zonder oranje plaat.

Inbraken
ASSEN - In de nacht van maandag op dinsdag is in Assen ingebroken in een aantal bedrijfspanden. Aan de Stationsstraat kregen twee kantoren ongewenst bezoek. Uit beide kantoren verdwenen computerschermen. Uit een pand aan de Burgemeester Bothenius Lohmanweg zijn o.a. een aantal computerkasten gestolen.

Autobrand
HOOGEVEEN - Op de Valkenlaan in Hoogeveen vloog dinsdagmorgen spontaan de auto van een 50 jr. vrouw uit die plaats in brand. Onder het rijden sloeg de motor af waarna het begon te roken onder de motorkap. De brandweer bluste de brand. De auto brandde gedeeltelijk uit.

Onderzoek naar autokrakers
EMMEN - De politie in Emmen is bezig met een onderzoek naar auto-inbraken. In Leek is begin deze week n.a.v. auto-inbraken in die omgeving een 22 jr. verdachte uit Dedemsvaart aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau in Emmen en heeft inmiddels bekend dat hij ook in die plaats meerdere auto-inbraken heeft gepleegd. De politie in Emmen vermoedt dat er bij meer autos is ingebroken dan bij de politie bekend is. Daarom worden eigenaars van autos waar de afgelopen weken in Emmen is ingebroken, en die daarvan nog geen aangifte hebben gedaan, gevraagd dit alsnog te melden.

Tot donderdagmiddag 17.00 uur verzorgt Dirk Neef de voorlichting voor politie Drenthe. Tel. 06 - 51 557 950