Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (3/2)

Oosterhout, dinsdag 3 februari 2004

Verkrachter opgepakt
RAAMSDONKSVEER: Dinsdagochtend 2 februari hield de politie een 44-jarige man uit Raamsdonksveer aan op verdenking van wederrechterlijke vrijheidsberoving, stalking, bedreiging en verkrachting van een vrouwelijke plaatsgenoot. De feiten werden de afgelopen maand gepleegd.

N.B. In verband met de privacy van betrokkenen doet de politie geen verdere mededelingen over deze zaak.

Politie houdt weer twee verdachten aan na vechtpartij Raamsdonksveer RAAMSDONKSVEER: De politie heeft weer twee verdachten aangehouden na de vechtpartij in Raamsdonksveer afgelopen weekend. Maandagmiddag werd een 16-jarige jongen uit Waspik aangehouden, vandaag volgde de aanhouding van een 17-jarige jongen uit Geertruidenberg. De laatste heeft inmiddels bekend betrokken te zijn geweest bij de vechtpartij. Direct na de vechtpartij hield de politie al een 17-jarige jongen uit Geertruidenberg aan. Deze verdachte en de verdachte uit Waspik zijn beide in verzekering gesteld.

Politie houdt fietsendief aan
RAAMSDONKSVEER: Maandagavond 2 februari hield de politie een 58-jarige man uit Raamsdonksveer aan op verdenking van diefstal van een fiets. De eigenaar van de gestolen fiets zag een 42-jarige man uit Raamsdonksveer man fietsen op zijn fiets die begin januari gestolen was. De eigenaar heeft de politie ingelicht, die een onderzoek heeft ingesteld. Daaruit bleek dat de 42-jarige fietser de fiets voor 20 euro had gekocht van de later aangehouden verdachte.

Politie creëert file om ongeval te voorkomen
GILZE: Agenten hebben in de nacht van 3 februari opzettelijk een file gecreëerd op de autosnelweg A58. Rond 05.15 uur meldden getuigen dat er een spookrijder over de verkeerde rijbaan in de richting van Tilburg reed. De politie veroorzaakte een file op de bewuste rijbaan om een eventuele frontale aanrijding met de spookrijder te voorkomen. De spookrijder is echter niet meer getraceerd. Bij meldingen van spookrijders adviseert de politie om niet in te halen en rechts te blijven rijden. Probeer de spookrijder met lichtsignalen te waarschuwen.

Arrestatie na huiselijk geweld
DRONGELEN: Maandagavond 2 februari hield de politie een 54-jarige man uit Drongelen aan op verdenking van bedreiging en poging tot zware mishandeling van zijn partner. De man is dinsdagmiddag na verhoor in vrijheid gesteld.

Auto-inbraken
RIJEN: De politie heeft aangifte opgenomen van vier diefstallen uit autos in de Memlingstraat en Pastoor Gillisstraat. De inbraken vonden plaats in de nacht van 2 op 3 februari. Uit de autos werd audioapparatuur ontvreemd.

Verkeersongeval met letsel
OOSTERHOUT: De politie werd op maandagmiddag 02 februari geroepen bij een verkeersongeval. De aanrijding gebeurde rond 16.35 uur op de Hildebrandlaan. Een 18-jarige fietster uit Oosterhout werd door een personenauto geschept op de kruising van de Hildebrandlaan en de Beneluxweg. Vermoedelijk verleende ze geen voorrang aan een personenauto, die over de Benelux naderende. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis. Later op de dag vernamen de agenten dat het slachtoffer haar scheenbeen had gebroken bij de aanrijding. Door de klap raakte de voorkant van de personenauto gedeukt en de voorruit versplinterd. Het frame van de fiets tengevolge van de aanrijding ontzet.

Politie onderzoekt beroving
WAALWIJK: Op maandag omstreeks 19.00 uur vond er in winkelcentrum de Els te Waalwijk een beroving plaats. Onder bedreiging van een scherp voorwerp werd geld afhandig gemaakt van een 36-jarige inwoonster van Waalwijk. De dader vluchtte te voet weg.

Onderzoek naar reeks diefstallen uit personenautos
WOUDRICHEM: In de nacht van 2 op 3 februari zijn er meerdere auto-inbraken gepleegd in Woudrichem. Bij tien personenautos werd door het forceren van een portier of het inslaan van een van de ruiten ingebroken. Hierdoor ontstond veel schade aan de voertuigen. Er werden spullen weggenomen zoals radios, CD spelers losse CDs en enkele zonnebrillen.

Inbraak in tankstation
KAATSHEUVEL: Dinsdag 3 februari kreeg de politie om 02.49 uur melding van een inbraak in een tankstation aan de Midden Brabantweg. Agenten waren binnen vijf minuten ter plaatse, maar toen waren de daders al gevlogen. De buit bestond uit telefoonkaarten. De politie heeft vandaag een sporenonderzoek uitgevoerd.

Politie regelt verkeer na olie op wegdek
LOON OP ZAND: Maandagmiddag 2 februari kreeg de politie rond 14.45 uur melding van olie op het wegdek op de Loonse Molenstraat. Ter plaatse bleek dat een vrachtwagen een lekkage aan de slangen had waardoor er olie op het wegdek en berm liep. De gemeente heeft de olie van het wegdek en berm verwijderd. Ondertussen regelde de politie het verkeer.

Bron: Connie Polak