Politie Amsterdam-Amstelland

Beschonken automobiliste strandt na aanrijdingen 3-2-2004. Maandagmiddag strandde een 40-jarige beschonken Amstelveense met haar auto op de Keizer Karelweg te Amstelveen. Kort daarvoor was zij tegen een auto aangereden waarna zij doorreed. Agenten troffen haar aan ter hoogte van de kruising met de Graaf Aelbrechtlaan. Zij was kennelijk de controle over haar auto verloren en kwam tegen een verkeerslicht tot stilstand. De auto was total-loss. De vrouw raakte lichtgewond en moest in een ziekenhuis worden behandeld. Haar 9-jarige zoon kwam met de schrik vrij. In het ziekenhuis werd bloed afgenomen om vast te kunnen stellen hoeveel zij gedronken had. De Amstelveense werd gearresteerd en haar rijbewijs werd ingevorderd. Drugslaboratorium opgerold: drie arrestaties
3-2-2004. Maandagmiddag heeft de politie van het wijkteam Oud-West in een woning aan de Saxenburgerstraat een cocaïnelaboratorium opgerold. Twee mannen van 21 en 51 jaar en een 32-jarige vrouw werden gearresteerd. Agenten deden de inval na dat er informatie was binnengekomen dat zich in het pand een laboratorium zou bevinden. In de woning werden een professionele installatie en grondstoffen om cocaïne te vervaardigen aangetroffen. Er werd ruim 30 kilo harddrugs in beslag genomen met een straatwaarde van circa ? 23.000 per kilo. Drie in de woning aanwezige personen werden aangehouden. Het laboratorium is door milieuspecialisten van de recherche ontmanteld. De chemische grondstoffen zijn in verband met brand en explosiegevaar met de nodige voorzichtigheid afgevoerd. De verdachten, die allen de Colombiaanse nationaliteit bezitten, zijn ingesloten. Hennepplantages ontmanteld
3-2-2004. Dinsdag is in een woning in de Barentszstraat een hennepplantage aangetroffen. Mogelijke diefstal van stroom was aanleiding voor de agenten om een onderzoek in te stellen. In de woning werden 380 wietplanten in beslag genomen. De benodigde stroom voor de plantage bleek illegaal afgetapt.
Frederik Hendrikstraat
In de Frederik Hendrikstraat was een brandje aanleiding om een onderzoek in te stellen. Terwijl de brandweer een smeulende prullenbak bluste in de woning roken agenten een cannabislucht. Er werd een professionele hennepplantage aangetroffen in een afgescheiden ruimte in de woning. De plantage is ontmanteld.
Poging tot overval
3-2-2004. Maandagmiddag kort voor vijf uur vond een poging tot overval plaats op een winkel aan de Beethovenstraat. Twee mannen ontpopten zich als overvaller en dreigden met een groot mes. Door de weerstand van de winkelier zagen de overvallers van verdere actie af en renden zonder buit de zaak uit. Het gebruikte mes bleef in de winkel achter. Een oplettende getuige zette de politie op het spoor van een van de overvallers. Deze berover kon op de hoek van de Apollolaan en de Stadionweg worden aangehouden.
Dader zedenmisdrijf gearresteerd
3-2-2004. De politie heeft op zondag 1 februari een 21-jarige man aangehouden die wordt verdacht van een zedenmisdrijf. De man zou een 48-jarige vrouw hebben verkracht in het Bijlmerpark. Hij is ingesloten. Het slachtoffer werd in de avond van de 29e januari jl. door een onbekende man met geweld de bosschages ingetrokken en verkracht. De man wist na het misdrijf te ontkomen. Rechercheurs van de Sociale Jeugd- en Zedenpolitie hebben een uitgebreid onderzoek ingesteld. Dit onderzoeksteam heeft het signalement van de dader onder surveillerende collega's verspreid. Zondagavond troffen oplettende agenten van het wijkteam Flierbosdreef in het Bijlmerpark een man aan die voldeed aan het signalement van de dader van het zedenmisdrijf op de 29e. Hij werd is in verzekering gesteld en wordt morgen voor de officier van justitie geleid.
Hotelinsluiper gearresteerd
3-2-2004. Agenten arresteerden vannacht een insluiper in een hotel aan de 's Gravesandestraat. Een medewerker hoorde geluid uit een opslagruimte komen en waarschuwde de politie. Deze hield een 33-jarige man aan die geen verklaring kon geven voor zijn aanwezigheid. Hij is ingesloten.