Ordina Beheer NV

Ordina Beheer NV

Persbericht - Utrecht, 3 februari 2004

Ordina en Wipro versterken uitbestedingsaanbod voor energie- en nutsbedrijven in de Benelux

samenwerking voegt offshore uitbesteding toe aan lokale marktkennis

Utrecht, 3 februari 2004 - Ordina (Euronext: ORDI) heeft een overeenkomst getekend met Wipro Technologies, de internationale IT dienstendivisie van het Indiase IT bedrijf Wipro Limited (NYSE: WIT). De strategische samenwerking, die tenminste vijf jaar zal duren, stelt Ordina in staat om haar klanten naast het lokale aanbod ook offshore diensten aan te leveren.

Met 27.000 medewerkers, meer dan 300 klanten wereldwijd en meer dan 20 jaar ervaring in IT consulting, software-ontwikkeling, systeemintegratie en technische diensten, beschouwt Ordina Wipro als beste partner voor dit aanbod. De bedrijven zullen gezamenlijk ICT diensten ontwikkelen en uitbrengen, gericht op de beste combinatie van on- en offshore diensten voor zowel klanten van Ordina als WIPRO.

In het begin zal de samenwerking zich richten op de energie- en nutssector in de Benelux, met als doel om project- en uitbestedingskansen bij grote bedrijven verder uit te breiden. Door gebruik te maken van de wereldwijde en lokale voorzieningen van beide bedrijven, zullen klanten grotere efficiency en sterker concurrerende prestaties kunnen bereiken. Speciaal ontwikkelde implementatiemethodieken zullen ervoor zorgen dat aan de eisen van elk project wordt voldaan, zowel vanuit een zakelijk-, ICT, als organisatorisch perspectief.

Ronald Kasteel, CEO bij Ordina, voegde toe: "Door deze samenwerking versterken wij onze concurrentiepositie in eerste aanleg in de energie- en nutssector. We bieden klanten een unieke mogelijkheid in de branche. Net als Ordina erkent Wipro de noodzaak van industrie-specifieke vaardigheden en kennis en het belang om te begrijpen hoe klanten geholpen kunnen worden bij het versterken van hun concurrentiepositie".

Kees ten Nijenhuis, vice-president bij Wipro Technologies, zei over de samenwerking: "Het wordt steeds belangrijker om onze omvangrijke offshore vaardigheden op één lijn te brengen met uitgebreide business en lokale kennis. Ordina's staat van dienst, voorkeurspositie bij veel klanten en kennis van de lokale markt, zullen ons helpen ons dienstenaanbod ten behoeve van Benelux klanten te optimaliseren."

Over Ordina
Ordina is een beursgenoteerde en toonaangevende dienstverlener in de markt voor Informatie en Communicatie Technologie. De organisatie, opgericht in 1973, telt circa 3.200 medewerkers. Ordina ondersteunt haar opdrachtgevers met behulp van hoogwaardige informatie- en communicatietechnologie om strategisch voordeel te behalen, door toepassing van gedegen vakkennis van ICT in combinatie met voortdurende innovatie en een heldere kijk op bedrijfskundige vraagstukken. Het dienstenpakket van Ordina bestaat uit management- en businessconsultancy, systeemontwikkeling en -integratie en managed services. Het aandeel Ordina N.V. is genoteerd aan de Amsterdamse Effectenbeurs. Meer informatie kunt u vinden op www.ordina.nl.

Over Wipro Limited
Wipro Limited is het eerste internationale PCMM Level 5 en SEI CMM Level 5 gecertificeerde IT dienstenbedrijf. Wipro levert veelomvattende IT-oplossingen en -diensten, waaronder systeemintegratie, uitbesteding van informatiessystemen, pakketimplementatie, ontwikkeling en onderhoud van software-applicaties en onderzoeks- en ontwikkelingsdiensten aan internationale bedrijven. In de Indiase markt is Wipro marktleider in het leveren van IT-oplossingen en -diensten voor het zakelijke segment en biedt het systeemintegratie, netwerkintegratie, softwareoplossingen en IT-diensten. Wipro is bovendien rendabel aanwezig in niche marktsegmenten van consumentenproducten en verlichting. In de markten van Azië en het Midden Oosten levert Wipro IT-oplossingen en diensten voor internationale bedrijven. Wipro's ADSs zijn geregistreerd op de New York Stock Exchange en de aandelen zijn geregistreerd in India op onder andere de nationale beurs en Mumbai beurs. Meer informatie kunt u vinden op www.wipro.com.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ordina N.V.
De heer Drs. R. Kasteel, CEO
Vivaldiplantsoen 100
3533 JE UTRECHT
Telefoon: (030) 298 41 59
www.ordina.nl