P E R S B E R I C H T

Interoute ontvangt miljoenenopdracht voor hotelnetwerken

Leverancier van Pan-Europese infrastructuur sluit lange termijn netwerkovereenkomst met STSN

Amsterdam/Londen, 3 februari 2004 ­ Interoute, eigenaar en operator van een van de meest hoogwaardige en wijdverspreide netwerken voor spraak en data in Europa, kondigt vandaag aan dat het een meerjarige miljoenenopdracht heeft binnengehaald. De Pan-Europese infrastructuur- en IP-provider gaat netwerkdiensten leveren aan STSN, wereldmarktleider op het gebied van (wireless) breedbanddiensten voor de hotelwereld.

STSN, de organisatie die elke maand meer dan een kwart miljoen reizigers van netwerkverbindingen voorziet (een terabit aan data per dag), levert inmiddels aan 150 hotels in Europa en verwacht snel verder te groeien. Door samen te werken met Interoute levert STSN hotelgasten snelle en betrouwbare verbindingen naar hun eigen corporate netwerk via veilige VPN (MPLS Virtual Private Network*) diensten. Binnen de overeenkomst zal Interoute door heel Europa VPN-verbindingen verzorgen voor hotels die met STSN werken.

"Uitzonderlijke betrouwbaarheid en veiligheid zijn noodzakelijk bij het bieden van gebruiksvriendelijke en veilige netwerken aan onze partnerhotels", zegt Graeme Powell, managing director EMEA bij STSN. "Interoute kan onze belofte waarmaken en bovendien past hun netwerk goed bij de geografische spreiding van onze klanten. Dit waren cruciale elementen in onze beslissing om deze overeenkomst aan te gaan."

James Kinsella, Executive Chairman van Interoute: "Omdat wij volledig eigenaar zijn van een netwerk dat door heel Europa ligt, kan Interoute ongekende garanties geven op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid. Wij kijken er naar uit samen te werken met een leidende partij in de reis- en hotelwereld. "

Interoute ­ eigenaar en operator van het meest geavanceerde en wijdvertakte netwerk voor spraak en data in Europa ­ verzorgt intelligente netwerkservices voor uiteenlopende bedrijven waaronder telecommunicatiebedrijven en grote ondernemingen. Interoute heeft een eigen glasvezelnetwerk van 18.000 km en reikt tot in alle belangrijke Europese zakencentra in Amsterdam, Barcelona, Berlijn, Brussel, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Londen, Madrid, Milaan, München, Nice, Parijs, Rome, Rotterdam, Stuttgart, Wenen en Zürich. Voor meer informatie over Interoute: www.interoute.com


* MPLS: Multi Protocol Label Switching. MPLS routeert met behulp van 'labels', over een eigen glasvezelnet dat compleet gescheiden is van het publieke internet. Dat biedt de veiligheid van een eigen netwerk met de kostenvoordelen van de slimmere internettechnologie. Met MPLS kan meer worden gedaan aan quality of service (QOS). Binnen de beschikbare bandbreedte worden gegarandeerde tunnels gedefiniëerd en worden de diverse verkeersstromen gescheiden gehouden. Zo kan verschillende prioriteiten worden toegekend aan het verkeer: voor bijvoorbeeld e-mail maakt het minder uit of het direct wordt verstuurd of na twee seconden, in tegenstelling tot voice verkeer dat wel direct door moet worden gezonden.