Tech Data

03-02-2004

HP ProCurve-producten nu via Azlan

Zoetermeer, 3 februari 2004
Aanbieders van technologische oplossingen kunnen het complete assortiment HP ProCurve-netwerkoplossingen en -producten nu ook inkopen en laten verzorgen door Azlan Network Distribution, een onderdeel van de Tech Data Group.
De distributieovereenkomst tussen Azlan en HP is het gevolg van de acquisitie van Azlan door Tech Data eerder dit jaar en geeft de gevestigde klantenbase van Azlan betere toegang tot het uitgebreide assortiment marktleidende producten voor de netwerkinfrastructuur van HP ProCurve.

Sander Nieuwstraten, General Manager, Azlan: "Al langer wilden wij het steeds succesvollere productassortiment HP ProCurve in ons portfolio opnemen en door het samengaan van de networking business units van Tech Data en Azlan konden wij dit heel gemakkelijk doen. De overeenkomst maakt niet alleen het productassortiment van HP ProCurve beschikbaar via Azlan, maar biedt resellers tevens de mogelijkheid te profiteren van de kennis en kunde die Azlan heeft op het gebied van networking, security en wireless solutions."

Ton Serné, Business Manager voor HP ProCurve Networking Business in Nederland, zegt hierover: "HP ProCurve biedt een eenduidige netwerkstrategie, welke gebaseerd is op de HP ProCurve Adaptive EDGE Architecture voor veilige, mobiele multi-service netwerken. Wij zullen intensief met TechData en Azlan samenwerken om de klanten een verstandige economische keuze te bieden voor het verbeteren van de prestaties en intelligentie van de edge van hun netwerk."

Het HP ProCurve Networking-assortiment aan wired en wireless producten, diensten en oplossingen, bestaat uit Ethernet switches, routers en applicaties voor networkmanagement. HP ProCurve stelt klanten in staat netwerken te bouwen op basis van open standaarden die voldoen aan de huidige en toekomstige behoefte aan veiligheid, performance en betrouwbaarheid.

Azlan en Tech Data
Azlan is de European Networking Solutions Group van Tech Data. Tech Data Corporation (Nasdaq: TECD), opgericht in 1974, is een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf (117e plaats) en zijn dochterbedrijven leveren aan meer dan 100.000 technologieresellers in de Verenigde Staten, Canada, het Caraïbisch Gebied, Latijns-Amerika, Europa en het Midden-Oosten. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2003, voor 15,7 miljard USD aan verkopen gerealiseerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Azlan Network Distribution bv
Monique Koenekoop of Sander Nieuwstraten

Bleiswijkseweg 43
NL-2712 PB Zoetermeer

Tel: (079) 344 3200
Fax: (079) 341 5868
email: info.and@azlan.com