Ingezonden persbericht


IBM en Vanderlande gaan high speed bagage afhandeling verzorgen voor nieuwe Heathrow terminal

Amsterdam, 3 februari 2004 - IBM gaat de software leveren voor het high speed bagagesysteem op de nieuwe terminal 5 van Londen's Heathrow Airport. Het nieuwe systeem wordt door het bagage afhandelingsbedrijf Vanderlande Industries gebouwd voor de BAA (British Airports Authority) op de nieuwe terminal van Heathrow. IBM zal de software leveren voor de controle van bagage en de integratie met het totale afhandelingsysteem.

De keuze in het, voor IBM Euro 10 miljoen grote contract was gebaseerd op haar ruime ervaring in de luchtvaartindustrie en eerdere samenwerking met Vanderlande Industries in andere luchthavenprojecten.

Het high speed systeem zal de verplaatsing van bagage sneller af gaan handelen. Ook kan bagage van vertraagde vluchten nu sneller worden verplaatst. Op deze manier hoopt de luchthaven een nieuwe benchmark te worden voor de luchthaven van de 21e eeuw.

Volgens Charles Vincent, Partner bij IBM Business Consulting Services zien luchthavens en luchtvaartmaatschappijen een snelle bagageafhandeling als een belangrijke stap in een hogere tevredenheid onder passagiers. Met het efficiëntere systeem ziet hij de transfertijden en kosten van bagageafhandeling sterk verminderen.

IBM heeft al ruime ervaring op internationale luchthavens als Schiphol, Dubai en Toronto. Ook verzorgt ze elektronische check-in systemen voor ondermeer British Airways, KLM en United Airlines. In Amsterdam heeft IBM een competence centre waar nieuwe diensten worden ontwikkeld voor de bagageafhandeling van luchthavens voor klanten als Heathrow en Schiphol. Samen met verschillende partners in de luchtvaartindustrie wordt ook gewerkt naar toekomstige ontwikkelingen zoals de RFID chips in bagage labels in combinatie met zelf check-in kiosken.

IBM
IBM is met meer dan 300.000 medewerkers het grootste technologiebedrijf ter wereld en een van de grootste leveranciers van informatietechnologie (IT) voor de luchtvaartsector. IBM levert IT aan de meeste grote luchtvaartmaatschappijen op de wereld en is al meer dan 40 jaar actief in de branche. Met consultants en andere professionals in meer dan 160 landen is IBM Business Consulting Services de grootste aanbieder van consultancydiensten ter wereld. Zij biedt haar cliënten specialistische kennis van bedrijfsprocessen en bedrijfstakken, en het vermogen om die expertise te vertalen in geïntegreerde, adaptieve, on demand business solutions en services die de winstgevendheid vergroten. Meer informatie vindt u op http://www.ibm.com/industries/travel

Vanderlande Industries
Vanderlande Industries is een internationaal opererende onderneming met uitgebreide kennis van en ervaring in het ontwerpen en implementeren van innovatieve, geautomatiseerde oplossingen voor materiaalverwerking in distributiecentra, e-fulfillment centers, sorteercentra van spoedpakketten, productiefaciliteiten en systemen voor bagageafhandeling. Op meer dan 300 luchthavens overal ter wereld wordt momenteel gebruikgemaakt van de veelgeprezen bagagesystemen die Vanderlande heeft ontworpen en geïmplementeerd. Daaronder zijn de luchthavens van Hongkong, München, Boston, Parijs, Sydney, Oslo, Zürich en Amsterdam. Vanderlande biedt oplossingen op het gebied van systeemontwerp, engineering, hoogwaardige producten, integratie, projectmanagement en operaties & onderhoud - kerntaken die allemaal bijdragen tot een zo efficiënt mogelijke operationele bedrijfsvoering van luchthavens. Meer informatie vindt u op http://www.vanderlande.com