Tulip Computers NV

PERSBERICHT

TULIP COMPUTERS NEEMT VOLGENDE STAP IN OVERNAME EUROPESE DISTRIBUTIE TABLET PC'S

Amersfoort, 3 februari 2004

Zoals bekend gemaakt in het persbericht van 27 november 2003, heeft Tulip Computers NV (Tulip Computers) via haar dochter 2L International BV (2L) een overeenkomst gesloten met PaceBlade Technology Europe SA (PBE) inzake het overnemen van de exclusieve distributie voor Europa van PaceBlade producten. Deze overname past binnen de nieuwe strategie van Tulip Computers en 2L. De met de overname samenhangende vergoeding aan PBE zal gedeeltelijk plaatsvinden door middel van uitgifte van 1.000.000 aandelen. De overige financiering van de kosten samenhangende met deze strategische keuze voor de tablet pc markt, zal mede plaatsvinden middels het opnemen van een 7e tranche van 2.200.000 aandelen onder de met Global Emerging Markets (GEM) gesloten Equity Credit Line overeenkomst.

De PaceBlade productrange bestaat uit geavanceerde tablet PC's voor multifunctionele zakelijke toepassingen. Deze tablet pc's zijn uniek gepositioneerd, onder andere vanwege het feit dat zowel Windows- als Linux applicaties worden ondersteund. Hierdoor worden deze producten momenteel reeds succesvol gebruikt in een groot aantal specifieke marktsegmenten zoals de Overheid, de Medische Sector, Service & Support organisaties en in de sector Transport en Logistiek. Onafhankelijke analisten verwachten dat het relatieve marktaandeel van tablet PC's zal toenemen van 1% in 2003 naar ongeveer 20% van de totale wereldwijde notebook verkopen in 2005. Hierbij wordt opgemerkt dat de afzetmarkt voor notebook producten nog steeds jaarlijks sterk stijgt.

Als onderdeel van deze overeenkomst met PBE zijn haar medewerkers per 1 december 2003 in dienst getreden bij 2L en worden de PaceBlade producten in Europa verkocht via de 2L verkoopkanalen.

2L zal de producten van PaceBlade aanbieden via haar business unit Mobility Solutions. Deze business unit richt zich op het voldoen aan de snel groeiende vraag naar mobiliteitsoplossingen voor de zakelijke markt. 2L levert in samenwerking met strategische partners ontwikkelde toepassingen. Deze gezamenlijke ontwikkel- en verkoopstrategie biedt de mogelijkheid tot het aanbieden van turn key oplossingen voor de veeleisende zakelijke gebruiker.

2L/Mobility Solutions zal de PaceBlade producten verkopen in samenwerking met Value Added Resellers.

De uitgifte van deze 3.200.000 aandelen zal plaatsvinden tegen de slotkoers van 2 februari 2004 welke is vastgesteld op E 0,24. Tulip Computers zal na de voormelde plaatsing van 3.200.000 aandelen in totaal 152.449.432 aandelen hebben uitstaan. Tulip Computers is een internationale IT-leverancier die servers, deskbound computers, notebooks en communicatieproducten integreert in totaaloplossingen voor de zakelijke IT-gebruiker. De aandelen Tulip worden verhandeld op de Effectenbeurs van Euronext sinds 1984.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tulip Computers N.V.
Directie Secretariaat
Postbus 150

3800 AD AMERSFOORT

Tel: 033 - 45.49.482

Fax: 033 - 45.49.499

E-mail: press@tulip.com
Internet: www.tulip.com


---- --