P E R S B E R I C H T

ATOBE NEEMT BELANG IN LUNAGAMES

Haarlem, 3 februari 2004 AtoBe, toonaangevend leverancier van mobiele diensten, heeft een belang genomen in Lunagames, een wereldwijde game content provider. De kernactiviteit van Lunagames is het ontwikkelen en distribueren van hoogwaardige mobiele gaming content en sluit aan op de ambitie van AtoBe om met een geavanceerd aanbod van innovatieve en betrouwbare mobiele diensten voorop te blijven lopen. AtoBe steunt Lunagames bij de verdere uitbouw van haar wereldwijde activiteiten. Lunagames is op dit moment al actief in Azië, Europa en de VS. Richard Hazenberg, oprichter en CEO van Lunagames, komt zelf van AtoBe en is nog steeds deels verbonden aan AtoBe als CTO.

Met de komst van geavanceerdere mobiele toestellen met kleurenschermpjes en de uitbreiding van de bandbreedte op het mobiele netwerk heeft de mobiele gaming markt een enorme vlucht genomen. De mogelijkheden om technisch geavanceerde (multi-player) games mobiel aan te leveren nemen sterk toe. AtoBe ziet dit als een waardevol groeigebied in de mobiele consumentenmarkt voor de komende jaren. Bart van den Dries, CEO van AtoBe: Dit is een krachtige combinatie van creativiteit en techniek: Lunagames ontwikkelt niet alleen fantastische spelconcepten maar maakt games wereldwijd beschikbaar op mobiele toestellen. Bedrijven kunnen bijvoorbeeld hun naam koppelen aan "branded" mobile games. Dit is één van de enorme kansen die wij in de samenwerking zien voor onze bestaande en potentiële klantengroep. Gaming is een geweldige manier om grote groepen consumenten wereldwijd te kunnen bereiken.

Richard Hazenberg, CEO van Lunagames en afkomstig van AtoBe waar hij nog steeds als CTO aan verbonden is: Het was ideaal om samen met - en vanuit - AtoBe Lunagames op te kunnen zetten en de expertise van het Lunagames team op het gebied van mobiele gaming aan AtoBe te koppelen. AtoBe heeft een uitgebreide klantenkring, een betrouwbare mobiele infrastructuur en ongeëvenaarde kennis van mobiele diensten. Lunagames is sterk in het bedenken en realiseren van bijzondere mobiele games die wereldwijd heel succesvol zijn, zoals bijvoorbeeld Air Traffic Control. De combinatie met AtoBe, een belangrijke Nederlandse speler op het gebied van mobiele internetdiensten voor consumenten, is een logische stap naar snellere groei.

Over AtoBe:

AtoBe levert en beheert mobiele oplossingen voor grote ondernemingen in Nederland waarmee deze overal, altijd en op ieder mobiel toestel, kunnen communiceren met hun eindgebruikers. AtoBe levert onder meer aan ABN AMRO, KLM, Rabobank, Fortis Bank en ANP. AtoBe is gevestigd in Haarlem en is sinds 1999 uitgegroeid tot een toonaangevende partij op het gebied van mobiele managed services. Aandeelhouders in AtoBe zijn onder meer Sienna Holdings Europe (PON Holdings), Residex Venture Capital Network, Gilde IT Fund, ABN AMRO Corporate Investments en Advent International.

Over Lunagames
Lunagames is een game content provider die zich toelegt op het leveren van hoogwaardige kwaliteit gaming voor mobiele gamers wereldwijd. Het ervaren Lunagames team heeft bewezen expertise op het gebied van game ontwikkeling en grafisch ontwerp. Lunagames levert wereldwijd games aan consumenten via mobiele operators, portals en andere branded channels. De sterkste markten zijn op dit moment Azië, Europa en de VS waar Lunagames werkt met gevestigde distributiepartners.