GAMMA HOLDING N.V.

Gamma Holding versterkt Sailcloth Technology

Origineel persbericht.

Overname activiteiten van Fraser in Australië

Gamma Holding N.V. heeft per 1 februari 2004 de activiteiten op het gebied D4 membraantechnologie overgenomen van het Australische Fraser Sails Pty Ltd. Deze activiteiten worden toegevoegd aan de business unit Sailcloth Technology van Gamma Holding.

Fraser's activiteiten omvatten de ontwikkeling, productie en verkoop van voorbewerkte segmenten van zeildoek op basis van D4 membraantechnologie. Deze onderdelen ofwel membranen bestaan uit composietmaterialen en worden verwerkt door zeilmakers over de gehele wereld. De activiteiten omvatten een geconsolideerde omzet van EUR 3 miljoen. De onderneming heeft in totaal 25 medewerkers in dienst en een productielocatie in Somersby, NSW, Australië.

Deze strategische overname versterkt binnen de business unit Sailcloth Technology de onderneming Dimension-Polyant, wereldmarktleider op het gebied van zeildoektechnologie. Deze onderneming genereert met 150 medewerkers een omzet van EUR 40 miljoen. Dimension-Polyant heeft productiefaciliteiten in Duitsland en de Verenigde Staten en verkoopkantoren en servicecentra in Frankrijk, Engeland, Scandinavië en Australië.

In samenhang met de overname van Fraser heeft Dimension-Polyant eveneens een licentieovereenkomst getekend met Genesis International A/S, Denemarken. Hierdoor kan de onderneming zeilmembranen/panelen produceren op basis van een gepatenteerde constructie van composietmaterialen.

Zowel door de overname als door het sluiten de licentieovereenkomst kan Gamma's Sailcloth Technology verder profiteren van het grote groeipotentieel van de zeilsport. Met de D4 membraantechnologie onderscheidt de business unit zich niet alleen op het gebied van hightech zeilen, maar ook op materiaalverbruik en productiekosten. Gamma Holding verwacht dan ook haar leidende positie in de ontwikkeling en productie van zeildoek voor alle bootklassen en - types verder te versterken.

Gamma Holding heeft de overname van de activiteiten van Fraser gefinancierd uit beschikbare kredietfaciliteiten. De transactie zal van positieve invloed zijn op de winst per aandeel.

Raad van Bestuur Gamma Holding N.V. Helmond, 3 februari 2004