COMMSCOPE, INC

CommScope neemt Avaya's activiteiten over

CommScope neemt Avaya's connectiviteitsoplossingen activiteiten over

HICKORY, North Carolina, February 2/PRNewswire/ -- CommScope, Inc. (NYSE: CTV) kondigde vandaag aan dat het de Connectivity Solutions (ACS) activiteiten van Avaya, Inc. (NYSE: AV) heeft overgenomen, behalve voor bepaalde internationale activiteiten die waarschijnlijk later dit jaar zullen worden overgenomen. De overname gaat in vanaf 31 januari 2004.

De transactie creëert een unieke combinatie van leiders in connectiviteitsoplossingen voor bedrijfstoepassingen en kabel voor Hybrid Fiber Coaxial (HFC) toepassingen. De strategische overname vergroot de leiderschapspositie van CommScope in de 'last mile' van de telecommunicatie.

'We zijn verheugd dat we een nieuw hoofdstuk kunnen beginnen in de geschiedenis van de industrieleiders en telecom-pioniers,' zei Frank M. Drendel, CommScope voorzitter en CEO. 'We zijn ervan overtuigd dat deze combinatie belangrijke mogelijkheden schept voor synergie en vernieuwing en dat het een toegevoegde waarde betekent voor onze klanten en zakenpartners.'

'SYSTIMAX(R) Solutions, ons nieuw aansluitingsbedrijf, wordt al erkend als de wereldleider in zijn gebied,' voegde Drendel toe. 'We willen verder bouwen op zijn uitmuntende traditie door complementaire technologieën aan te bieden en een vernieuwd engagement naar zijn activiteiten aan te gaan. We kondigen ook met trots de nieuwe CommScope Carrier Solutions(TM) groep aan die kasten, kabels en apparatuuroplossingen aanbiedt aan telecommunicatie service providers.'

De totale vergoeding voor de ACS zaken werd aangepast voor een hogere contante betaling, minder gewone CommScope aandelen en een lager aansprakelijkheidsniveau door CommScope dan vroeger aangekondigd. De totale aankoopprijs bestaat uit US$250 miljoen contant geld, onderworpen aan aanpassingen na de slotkoersen, en ongeveer 1,8 miljoen gewone aandelen van CommScope. Toen de overeenkomst tussen CommScope en Avaya werd aangekondigd op 27 oktober 2003, werden de aandelen geschat op US$22,9 miljoen, en bij het afsluiten van de activiteiten op 30 januari 2004 werden ze geschat op US$32,8 miljoen. Bovendien zal CommScope een betalingsverplichting van maximaal US$65 miljoen overnemen, die hoofdzakelijk betrekking heeft op werknemersuitkeringen.

Het contante gedeelte van de aankoopprijs bestaat uit US$150 miljoen van het bestaande kassaldo van CommScope en US$100 miljoen van leningen onder een nieuwe gedekte kredietfaciliteit van vijf jaar van US$185 miljoen. De nieuwe kredietfaciliteit, die de vorige kredietfaciliteit van CommScope vervangt, bestaat uit een termijnlening van US$75 miljoen en een doorlopende kredietfaciliteit van US$110 miljoen, en werd gewaarborgd en opgesteld door Wachovia Securities. CommScope had ongeveer US$206 miljoen contanten en beschikbare middelen op zijn balans vanaf 31 december 2003. Het bedrijf wil zijn resultaten van het vierde kwartaal van 2003 op 19 februari 2004 bekendmaken.

Over CommScope

CommScope (NYSE: CTV - http://www.commscope.com) is een wereldleider in het ontwerp en de productie van 'last mile' kabel en connectiviteitsoplossingen voor communicatienetwerken. Wij zijn de wereldleider in gestructureerde kabelsystemen voor zakelijke bedrijfstoepassingen en 's werelds grootste producent van coaxiale kabels voor Hybrid Fiber Coaxial (HFC) toepassingen. Dankzij een uitstekende R&D, combineert CommScope technische ervaring en eigen technologie met globale productiecapaciteit om klanten hoog kwalitatieve kabeloplossingen of draadloze kabeloplossingen aan te bieden van het kantoor naar thuis.

Naar de toekomst gericht verklaringen

Verklaringen in deze communicatie, die geen historische feiten zijn, zijn bedoeld als naar de toekomst gerichte verklaringen die de huidige visies over toekomstige gebeurtenissen en financiële prestaties van CommScope uitdrukken. Voor een discussie over factoren die de huidige resultaten duidelijk zouden kunnen doen verschillen van de resultaten die worden duidelijk gemaakt of gesuggereerd door deze naar de toekomst gerichte verklaringen, raadpleeg de dossiers van CommScope bij de Securities and Exchange Commission.

Web site: http://www.commscope.com

Source: CommScope, Inc.

Investeerder: Phil Armstrong, +1-828-323-4848, of Media: Betsy Lambert, +1-828-323-4873, beide van CommScope, Inc.


03 feb 04 08:41