Ingezonden persbericht
webMethods maakt financiële resultaten derde fiscale kwartaal 2003 bekend

AMSTERDAM - 3 februari 2004 - webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), de toonaangevende aanbieder van webservices-infrastructuuroplossingen, maakt vandaag de resultaten bekend over het derde fiscale kwartaal, dat eindigde op 31 december 2003.

De totale opbrengsten over het derde fiscale kwartaal van 2003 kwamen uit op USD 50,1 miljoen, tegen USD 45,4 miljoen over het vorige kwartaal en USD 53,8 miljoen over dezelfde periode van het voorgaande jaar. De opbrengsten uit licentieverkopen over het derde kwartaal kwamen uit op USD 25,0 miljoen, tegen USD 22,0 miljoen over het vorige kwartaal en USD 33,9 miljoen over dezelfde periode van het voorgaande jaar. Volgens US GAAP-normen kwam het nettoverlies van de onderneming uit op USD 11,1 miljoen, ofwel USD 0,21 verlies per aandeel, tegen een nettoverlies van USD 4,5 miljoen (zijnde USD 0,09 verlies per aandeel) over het vorige kwartaal en een nettoverlies van USD 739,000 (USD 0,01 verlies per aandeel) over dezelfde periode van het voorgaande jaar. Het pro forma nettoverlies over het derde kwartaal kwam uit op USD 4,2 miljoen (USD 0,08 verlies per aandeel), tegen een pro forma nettoverlies van USD 3,7 miljoen (USD 0,07 verlies per aandeel) over het vorige kwartaal en een pro forma netto opbrengst van USD 1,6 miljoen (USD 0,03 per aandeel) over dezelfde periode van het voorgaande jaar.

"Het afgelopen kwartaal heeft webMethods een aantal technologisch zeer vernieuwende producten geïntroduceerd, zoals webMethods Fabric, webMethods Glue en webMethods Optimize. Hiermee onderstreept webMethods haar leidende positie in de markt en beëindigt ze definitief het tijdperk van leveranciersafhankelijke integratie," zei Phillip Merrick, bestuursvoorzitter en CEO van webMethods. "Door de toenemende interesse voor deze nieuwe oplossingen op het gebied van service georiënteerde architectuur en de aanhoudende vraag naar het webMethods Integratie Platform, heeft de onderneming optimistische verwachtingen voor 2004."

Voor het volledige, Engelstalige persbericht verwijzen we u graag naar:

http://www.webMethods.com

Over webMethods

webMethods, Inc (Nasdaq: WEBM) is de eerste onderneming in de software-industrie die een volledige webservices-infrastructuur biedt. De innovatieve oplossingen van webMethods op het gebied van real-time integratie, webservices, portals en bedrijfsprocesanalyse, stellen wereldwijd al meer dan 1000 topondernemingen in staat om applicaties en bedrijfsprocessen te integreren en de efficiency van die processen in real-time te analyseren en te optimaliseren. Het hoofdkantoor van webMethods staat in Fairfax, Virginia in de Verenigde Staten. De onderneming heeft diverse andere vestigingen in de Verenigde Staten, Azië en Europa, waaronder Amsterdam.

Ingezonden persbericht