Politie Friesland

Politieberichten van 02/02 13.00 uur t/m 03/03 07.00 uur

Fryslân 03-02-2004 - Voor nadere informatie kunt u tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, 0900 8844.

Tzummarum: woningbrand
Dinsdag omstreeks 00.30 uur moest de brandweer van Franekeradeel uitrukken nar een woningbrand aan de Buorren. De bewoner, een 50-jarige man, kwam thuis en zag vuur in huis. Bij het openen van de deur wakkerde het vuur aan. De buren werden uit voorzorg uit huis gehaald. Na het blussen van de brand konden zij weer terug in hun woning. Dat gold niet voor de bewoner van het brandende huis. Hij moest elders onderdak zoeken.

Franeker: inbraak winkel
Dinsdag omstreeks 02. 10 uur is ingebroken in een winkel aan de P.J.Troelstrastraat. men kwam binnen door een ruit van de voordeur te vernielen. Na het afgaan van het alarm was de politie en de eigenaar, een 55-jarige man uit Franeker, binnen enkele minuten ter plaatse. De daders waren echter al gevlogen. In de haast hebben ze hooguit enkele pakjes sigaretten meegenomen.

Woudsend: inbraak dorpshuis
Dinsdag omstreeks 02.00 uur is ingebroken in het dorpshuis aan de Driuwpolle. Men kwam binnen door het slot van een deur aan de achterzijde af te breken. Binnen werd een kast opengebroken. Het is nog niet bekend wat er weg is. Een 51-jarige man uit Woudsend deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak woning
Maandag tussen 16.30 en 22.30 uur is ingebroken in een woning aan de Johan Winklerwei. Daarbij werd een computer gestolen. Tijdens het opnemen van de aangifte van de 19-jarige bewoonster, rees het vermoeden dat de inbraak was gepleegd door een buurman. Bij een onderzoek in diens woning werd de gestolen computer aangetroffen. De verdachte, een 23-jarige man, werd aangehouden en voor nader onderzoek in gesloten.

Drachten: winkeldief aangehouden
Maandag omstreeks 16.10 uur werd een 35-jarige man uit Leeuwarden op heterdaad betrapt op diefstal in een winkel aan De Hemmen. Het betrof elektra schakelmateriaal. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau vorm verhoor. Hij bekende de diefstal. Vervolgens bleek dat er nog een flinke geldboete voor hem open stond. Na betalen van bijna 500 euro werd hij weer in vrijheid gesteld.

Veenwouden: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 13.30 uur vond op de Rondweg een aanrijding plaats tussen een voetganger en een personenauto. De voetganger, een 16-jarig meisje uit Veenwouden, stak ter hoogte van de bushalte de weg over juist op het moment dat de auto naderde. De personenauto werd bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Zwaagwesteinde. Een aanrijding was het gevolg. Het meisje is overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum.

Boijl: eenzijdig met letsel
Maandag omstreeks 18.00 uur vond op de Boijlerweg een eenzijdig ongeval plaats. Een 35-jarige vrouw uit Havelte reed met haar personenauto in de richting Boijl. Ze raakte met haar rechterwielen in de berm, stuurde tegen en kwam frontaal op een boom in de zuidelijke berm. De auto kwam tientallen meter verder tot stilstand op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. De bestuurder is gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Nijega: aanrijding met paard
Maandag omstreeks 20.30 uur vond op de Hearrewei een ongeval plaats tussen een paard en een personenauto. Het paard was kort daarvoor ontsnapt uit een trailer en rende weg in de richting Burgum. Na ongeveer 400 meter kwam hij frontaal in aanrijding met een personenauto, bestuurd door een 23-jarige man uit Veenwouden. Het paard, een Friese stermerrie eigendom van een 68-jarige man uit Gytsjerk, was op slag dood. De auto werd totaal vernield.