Lekstroom, 09.40 uur

Utrecht 03-02-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Bestuurder onder invloed

IJSSELSTEIN De politie heeft maandagmiddag een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een getuige had omstreeks 17.55 uur de politie gewaarschuwd omdat hij het vermoedde had dat een man onder invloed van alcohol in zijn auto reed. Ter plaatse liet de politie een 33-jarige man uit IJsselstein een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat de man te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse 565 ug/l uit. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.

Winkeldief aangehouden

NIEUWEGEIN Bij een winkel aan de Boogstede heeft de politie een meisje aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 16.45 uur een meisjes laarzen in haar tas stoppen en vervolgens zonder af te rekenen de winkel verlaten. Het 15-jarig meisje uit Nieuwegein werd door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Het meisje werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. In overleg met haar ouders zal gekeken worden of zij in aanmerking voor een Haltstraf komt.

Gordelcontrole

HOUTEN - Op de Haag heeft de politie maandagmiddag een gordelcontrole uitgevoerd. In totaal kregen 21 bestuurders een bekeuring van 40 Euro voor het niet dragen van de autogordel.

Man met vuurwapen aangehouden

NIEUWEGEIN De politie van het district Nieuwegein heeft maandagavond een man aangehouden die in het bezit was van een vuurwapen.

Verschillende getuigen belden omstreeks 20.30 uur naar het bureau en meldden dat zij een man het een vuurwapen hadden zien lopen. De man zou op het tramperron in Utrecht al gezien zijn. In Nieuwegein was de man uitgestapt en ter hoogte van Cityplaza had hij verschillende mensen met het vuurwapen in zijn hand gevraagd naar een coffeeshop.

De politie trof de 34-jarige man uit Houten ter hoogte van het bruggetje op de Boogstede aan. De man werd aangehouden, het vuurwapen in beslag genomen en vervolgens overgebracht naar het bureau. Hij werd ingesloten voor
verhoor.