Rijn en Venen, 09.40 uur

Utrecht 03-02-2004 - Nieuwsberichten district Rijn en Venen

Amsterdammers bekennen diefstal poststukken

ABCOUDE - Twee inwoners van Amsterdam (20 en 23 jaar) zijn afgelopen week aangehouden op verdenking van diefstal door middel van braak. De twee hadden brievenbussen van TPG Post opengemaakt en diverse poststukken gestolen.

Getuigen zagen begin oktober vorig jaar op een zondagochtend omstreeks 05.30 uur dat twee personen een brievenbus op het Kerkplein openbraken en daaruit diverse poststukken wegnamen. Vervolgens legden zij die in een personenauto en reden weg richting de Hoogstraat.

Aan de hand van de gegevens en het signalement kon uiteindelijk de verblijfplaats van de twee worden getraceerd, waarop zij vervolgens werden aangehouden. De twee bekenden niet alleen de diefstal in Abcoude, maar ook twee pogingen in de wijk Overvecht en een geslaagde diefstal op Lage Weide in Utrecht.

Na afronding van het onderzoek werd door de politie parketsecretaris namens het Openbaar Ministerie een schikkingsvoorstel uitgereikt aan de verdachten die daarop in vrijheid werden gesteld.

Winkeldieven aangehouden

WOERDEN Maandag heeft de politie omstreeks 16.45 uur een 14-jarige jongen aangehouden die had geprobeerd een winkel aan de Voorstraat zonder te betalen te verlaten. Hij had spullen ter waarde van enkele euros bij zich. Hij zal worden overgedragen aan bureau HALT.

MIJDRECHT Personeel van een winkel heeft maandag omstreeks 17.00 uur een winkeldief , een 41-jarige vrouw uit Lemmer, overgedragen aan de politie. Zij had geprobeerd de winkel te verlaten zonder te betalen (bedrag onbekend). Zij is overgebracht naar het politiebureau.

Alcohol

MAARSSEN Omdat werd vermoed dat er alcohol in het spel was, heeft de politie maandag omstreeks 16.30 uur een 52-jarige inwoner van Tienhoven (Ut) die op zijn snorfiets op de Gageldijk reed gecontroleerd. De man bleek bij ademanalyse op het politiebureau 960 ug/l te blazen. Een proces verbaal was het gevolg.

Geen alcohol

ABCOUDE Maandag vond tussen 23.00 en 23.30 een alcoholcontrole plaats op de Burgemeester des Tombesweg bij de afrit van de A2. Er werden 25 bestuurders gecontroleerd die allen geen alcohol hadden gebruikt.

Verlichtingscontrole

OUDEWATER De politie heeft maandagmorgen 17 bekeuringen uitgeschreven voor ondeugdelijke fietsverlichting op de Kerkwetering.

Zestien bekeuringen

WOERDEN Maandag heeft de politie tussen 16.30 en 17.30 uur gericht gecontroleerd bij de geslotenverklaring op de s-Gravensloot. Er werden zestien bekeuringen uitgereikt.

Illegale schapenslachterij

ABCOUDE De politie heeft zondagmiddag op de Gein Noord een illegale schapenslachterij beëindigd. Omdat de politie vermoedde dat dit daar gebeurde, hield men het pand al enige tijd in de gaten. Tegen de eigenaar, een 38-jarige man uit Abcoude, is proces verbaal opgemaakt.