Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht 03-02-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Autodief aangehouden
UTRECHT- In de nacht van maandag op dinsdagnacht werd een man aangehouden omdat hij een auto wilde stelen. Omstreeks 02.30 uur zagen surveillerende agenten een 26-jarige man uit Utrecht in een auto zitten. Bij controle bleek dat het contactslot eruit lag. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Autos in brand
UTRECHT- Op maandagavond ontstond er brand in 2 autos. Omstreeks 23.30 uur ontstond er brand in twee auto die stonden geparkeerd op de Leidseweg. De brandweer bluste de brand. De twee autos raakten zwaar beschadigd. Het is nog onduidelijk hoe de brand ontstaan is en de technische recherche onderzoekt de zaak.

Bedreiging
UTRECHT- Op maandagmiddag werd een jongen aangehouden nadat hij buspassagiers had bedreigd met een mes. Omstreeks 15.40 uur werd een passagier (gegevens onbekend) bedreigd met een mes in de bus. De politie werd gewaarschuwd en de 16-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vreemde vogel
UTRECHT- Op maandagmiddag werd een man aangehouden nadat hij met gestolen kleding op straat liep. Omstreeks 14.30 uur zagen agenten een 35-jarige man uit Utrecht lopen op de Lange Lauwerstraat. De man gedroeg zich verdacht en sloop tussen autos door. Agenten volgden deze vreemde vogel en hielden hem op een gegeven moment staande. De man had gestolen kleding in zijn bezit. Deze kleding was afkomstig uit een winkel aan de Steenweg. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Glazen gooier
UTRECHT- Op maandagmiddag werd een jongen aangehouden nadat hij zich baldadig had gedragen. Omstreeks 15.50 uur zag een agent op een mountainbike een jongen lopen over de Stationsstraat. De agent zag dat de 13-jarige jongen uit Utrecht een fles in de lucht gooide en vervolgens kapot viel op straat. De jongen werd aangehouden en zal via bureau HALT een alternatieve straf krijgen.