AutoRai

3-2-2004

Nieuwe generatie Mercedes-Benz C-Klasse

Dit voorjaar introduceert Mercedes-Benz de nieuwe generatie van de succesvolle C-Klasse, leverbaar als sedan, combi of sportcoupé. Vier jaar na de introductie van het vorige model zijn technologie, uitrusting en ontwerp van de Mercedes-Benz C-Klasse nog verder verbeterd.

Het motorprogramma is uitgebreid met een viercilinder compressormotor en een indrukwekkende achtcilinder in het nieuwe topmodel C 55 AMG. Ook aan de carrosserie en in het interieur zijn nieuwe stijlkenmerken te vinden. De bumper, de radiator en de koplampen kregen een nieuw ontwerp en geven de C-Klasse een dynamischer gezicht. Daarnaast werden de afstelling van het chassis, de besturing en de handgeschakelde zesversnellingsbak gewijzigd, zodat de nieuwe generatie van de C-Klasse nog dynamischer en sportiever is dan zijn voorganger.

De vorige generatie van de Mercedes-Benz C-Klasse maakte zijn debuut in mei 2000. Sindsdien werden er niet minder dan 1,26 miljoen stuks verkocht, een record voor Mercedes-Benz binnen zon korte tijd. Met de huidige verbeteringen brengt het merk de C-Klasse op een nog hoger niveau, met name op het gebied van dynamiek, comfort en kwaliteit.

Opvallend kenmerk van de nieuwe generatie van de C-Klasse is de frontpartij met een grille die uit drie lamellen bestaat, afhankelijk van het model geperforeerd of in kleur gespoten. Heldere koplampen zijn standaard, actieve bochtenverlichting met bi-xenon-technologie is leverbaar als optie. De spoorbreedte van de C-Klasse nam toe van 1493 tot 1505 mm en alle modellen zijn nu standaard voorzien van 16-inch wielen en brede 205/55 R16-banden. In het interieur is er een nieuw ontworpen, helder verlicht dashboard en de nieuwe THERMATIC automatische klimaatregeling, die standaard wordt geleverd op alle modellen.

Bij de motoren nam het vermogen van de common-rail-dieselmotor in de C 220 CDI toe met 5 kw (7 pk) tot 110 kW (150 pk). De nieuwe viercilinder compressormotor levert een vermogen van 141 kW (192 pk). Voor het eerst wordt in de C-Klasse ook een achtcilindermotor geleverd. Het nieuwe topmodel C 55 AMG is goed voor een vermogen van 270 kW (367 pk), een koppel van 510 Nm en een acceleratie van 0-100 km/u in 5,2 seconden.