Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (3/2)

Bergen op Zoom, dinsdag 3 feburari 2004

Daders bankoverval door politie aangehouden

BOSSCHENHOOFD/BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vier verdachten aangehouden die betrokken zijn geweest bij een bankoverval in Bosschenhoofd. De overval die plaatsvond op de regiobank aan de Pastoor Breugelstraat vond dinsdagmiddag plaats kort na 14.00 uur. Bij die overval werd een aanwezig personeelslid bedreigd met een vuurwapen. Buiten dit slachtoffer was niemand in de bank aanwezig. Na de overval zagen getuigen dat de daders ervandoor gingen in een personenauto met een Belgisch kenteken. Door de meldkamer van de Regiopolitie Midden en West Brabant werd direct kontakt gezocht met surveillanceautos die in de omgeving rondreden. Na ongeveer vijftien minuten zag de politie de auto rijden in Bergen op Zoom. Een korte achtervolging volgde waarna de verdachten zich klemreden op de rotonde van de Rooseveltlaan met de Churchillaan. De politie zag dat het viertal gewapend het voertuig uitkwam waarna er door de collegas ter plaatse een aantal waarschuwingsschoten zijn gelost. In de nabijheid van de auto kon vervolgens een drietal verdachten door de politie worden aangehouden. Met behulp van omwonenden van de wijk de Blokkendoos kon uiteindelijk ook de vierde verdachte in zijn kraag worden gevat. De verdachten hebben allen de Belgische nationaliteit. Aangezien het incident plaatshad op de rotonde van de Rooseveltlaan zagen een aantal scholieren van het Zoomvliet het incident gebeuren. De politie zal in het kader van nazorg nader kontakt onderhouden met de school. Door de politie wordt met een dertigtal mensen aan de zaak gewerkt. De Churchillsingel en Rooseveltlaan zijn gedurende een aantal uren afgesloten geweest voor het verkeer. Om 18.30 uur is de weg weer vrijgegeven, nadat de technische recherche hun sporenonderzoek had afgerond.
In verband met het onderzoek kunnen we verder nog geen mededelingen doen.

Politie houdt autoinbrekers aan

STEENBERGEN: De politie van het team Steenbergen heeft maandagnacht een tweetal autoinbrekers aangehouden. Tijdens de surveillance controleerde zij een personenauto op de Kaaistraat. De bestuurder van de auto wilde echter niet stoppen en reed met hoge snelheid weg. Na een korte achtervolging liet het tweetal de personenauto achter op het Nassaubolwerk. Bij nadere controle van het voertuig bleek dat er een viertal autoradios in de auto lagen. De verdachten waren inmiddels weggevlucht. Met behulp van een politiespeurhond konden het tweetal toch vrij snel worden aangehouden. Één van de verdachten werd tijdens zijn aanhouding door de politiehond gebeten. Uit onderzoek bleek later dat de autoradios afkomstig waren uit personenautos die diezelfde nacht waren opengebroken in Dinteloord en Heijningen.
De betrokken auto was zaterdagnacht gestolen in Rotterdam. Ook de verdachten, een 25-jarige en een 27-jarige man zijn afkomstig uit die stad. De politie stelt een nader onderzoek in.

Politie houdt snelheidscontrole

ST WILLEBRORD: De politie van het team Rucphen heeft dinsdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Poppestraat in St Willebrord. In totaal passeerden 515 bestuurders de controle. 66 bestuurders reden harder dan de toegestane maximumsnelheid van 50 km/uur. 14 hardrijders zijn door de politie ter plaatse bekeurd. De overige bestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur.

Zeven woningen bezocht door team Courage

BERGEN OP ZOOM: Het team Courage is in samenwerking met diverse politieteams een zevental woningen binnengevallen. In twee woningen op de Keurvorstenweg werd het Arrestatieteam van de politie ingezet omdat er sprake zou zijn van vuurwapengevaarlijke verdachten. In deze woningen werd echter niemand aangetroffen. Wel was er sprake van een hennepkwekerij van in totaal 288 planten. Vervolgens werd binnengevallen in woningen aan de Van Slingerlandlaan. In één woning werd een hennepkwekerij aangetroffen van 144 hennepplanten. Een 29-jarige man en een 36-jarige vrouw afkomstig uit Roosendaal zijn hierop aangehouden gehoord. Zij zijn beiden met een dagvaarding naar huis gezonden en moeten zich later voor de rechter verantwoorden. In de Amstelstraat en de Mercuriusstraat-West zijn tevens een tweetal woningen bezocht maar daar werd niets aangetroffen. In een woning aan de Paulus Buyslaan werd een viertal vuilniszakken aangetroffen met hierin 137 hennepplanten.
Alle goederen zijn inbeslaggenomen en vernietigd.
Tevens is Essent betrokken bij deze invallen en heeft in één geval geconstateerd dat er energie was ontvreemd. De verdachte moest hierop direct betalen en er is een nieuwe meter geïnstalleerd.

Surveillance politie geïntensiveerd tijdens stroomuitval

ROOSENDAAL: De politie heeft extra gesurveilleerd gehouden tijdens de stroomuitval die de Fatimawijk dinsdag trof. Kort na 18.00 uur viel de stroom uit. Om 19.20 uur was de stroomstoring weer verholpen. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor.

Fietser (71) gewond bij aanrijding

ROOSENDAAL: Een 71-jarige inwoner van Roosendaal is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De bejaarde man reed op zijn fiets over de President Kennedylaan toen hij de Willem Dreesweg wilde oversteken. Tijdens het oversteken werd hij geschept door een 20-jarige bestuurder van een personenauto uit Roosendaal die in de richting van Langdonk reed. De fietser bleek een hoofdwond te hebben en is overgebracht naar het ziekenhuis St Franciscus en ter observatie opgenomen.
De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Bron: Nicolette Bovenhorst