Algemene Inspectiedienst (AID)

Overtredingen in verband met Offerfeest
Kerkrade, 3 februari 2004

De Algemene Inspectiedienst heeft vandaag nog enkele controles verricht vanwege het Islamitisch Offerfeest. Zo trof de AID na een melding van de politie - in een schuur bij een woning in Weert schapenvlees aan en twee schapenkoppen die nog in de huid zaten. Schapenkoppen met huid worden aangemerkt als destructiemateriaal en moeten worden vernietigd. De verdachte verklaarde dat hij het schapenvlees gekocht had in België. De schapenkoppen zijn in beslag genomen en afgevoerd. De man heeft een proces-verbaal gekregen voor het overtreden van de Destructiewet.

In de buurt van Goes bekende een man vandaag dat hij afgelopen zondag drie schapen illegaal geslacht had bij zijn huis. De AID vond in de woning de restanten van drie schapen waaronder de huid en de maag- en darmresten. Het vlees en de restanten zijn in beslag genomen en vernietigd. Maag- en darmresten worden altijd aangemerkt als destructiemateriaal en moeten altijd vernietigd worden. De man kreeg een proces-verbaal voor overtredingen van de Vleeskeuringswet en de Destructiewet.

In de afgelopen dagen heeft de AID door het hele land gerichte controles uitgevoerd. In totaal werden 33 mensen bekeurd en 51 schapen of delen van schapen in beslag genomen.

Alleen voor de media. Met vragen en opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot één de persvoorlichters van de Algemene Inspectiedienst, tel. 045 - 5466223, 06 - 21522449 of 06 - 48132318.