3 e persbericht van dinsdag 3 februari 2004

Eindhoven 03-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Snorfietser gewond

Een 22-jarige man uit Eindhoven is dinsdagmiddag rond 12.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Rachelsmolen. Hij reed daar op zijn snorfiets tegen een auto die werd bestuurd door een 35-jarige man uit Netersel. De automobilist wilde een zijstraat inslaan. De snorfietser had dat niet in de gaten, en reed tegen de achterkant van de wagen aan. De Eindhovenaar is met verwondingen aan zijn hoofd en gezicht naar het ziekenhuis gebracht.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Een man van 28 jaar uit Eindhoven is dinsdagmiddag rond 17.00 uur in zijn woning in Eindhoven-Strijp aangehouden. Hij zou de afgelopen dagen zijn 35-jarige vriendin enkele malen in hun woning hebben mishandeld. De vrouw deed daarvan dinsdagmiddag aangifte, waarna de man werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Snelheidscontroles

Op twee plaatsen in Helmond is dinsdag een snelheidscontrole gehouden. Op de President Rooseveltlaan werd gecontroleerd tussen 10.40 en 12.45 uur. Daarbij reden 49 van de 1439 voertuigen te hard. Er mag daar 50 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 81 km/u. Tussen 13.40 en 15.30 uur is gecontroleerd op de Aarle Rixtelseweg. Van de 907 voertuigen reden er 47 harder dan de daar toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u.

Budel Dorplein: Gagel-knippers op heterdaad betrapt

Twee mannen uit Sint Willebrord (32 en 52 jaar) zijn dinsdagmiddag rond 15.30 uur aangehouden op de Peeldijk. Ze werden op heterdaad betrapt toen ze weide-gagel aan het knippen waren. Dat is een plant die op de lijst van beschermde inheemse planten staat. In de auto die de mannen bij zich hadden, zat al een hoeveelheid geknipte gagel. De twee mannen zijn meegenomen naar het bureau en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden. De weide-gagel en de auto zijn in beslag genomen.