Ingezonden persbericht

Module voor keuze projectbadkamer via Internet

Succesvol Pro3 Design Online programma krijgt vervolg

DINXPERLO, 20040203 -- Het programma Design Online, voor het maken van badkamer- en keukenontwerpen, is een waardevol hulpmiddel gebleken in de verkoop van sanitair en keukens. In 2003 werden met dit programma via Internet door consumenten maar liefst 500.000 ontwerpen gemaakt.


De potentiële badkamer- of keukenkoper heeft daarmee de mogelijkheid het ontwerp in panorama te bekijken, er virtueel doorheen te wandelen, aanpassingen te maken, etc. Desgewenst kan de consument het ontwerp via email doorsturen naar een vakhandel in de buurt. Die kan het ontwerp, met het eigen tekenprogramma of met de gratis Design Online Viewer van Pro3, bekijken. In 2003 werd ruim een kwart van alle gemaakte ontwerpen voorgelegd aan de vakhandel. Deze waardeert deze service als een waardevol hulpmiddel. De wensen van de klant zijn direct duidelijk, er kan gericht geadviseerd en begroot worden.

Nu ook voor projectwoningen
Nu biedt Pro3 Marketing Tools BV. in Dinxperlo, in samenwerking met Innova, ook een module voor het ontwerpen van de badkamer en toiletruimte in projectwoningen. De architect, projectontwikkelaar of aannemer kan daarmee per woningtype en per bouwnummer de standaard mogelijkheden en eventuele opties aangeven en deze klaarzetten op Internet.

Helder communiceren
Kopers van woningen of appartementen krijgen toegang tot de site van de projectontwikkelaar en kan per project, woningtype of bouwnummer de mogelijke opties bekijken. Zo kan de koper virtueel door de toekomstige badkamer en toiletruimte wandelen, eventuele alternatieven bekijken en de gewenste wijzigingen in een ontwerp aanbrengen. De aangebrachte wijzigingen worden doorgemaild naar de projectbegeleider, die beoordeelt op haalbaarheid. Daarmee is de communicatie tussen koper en projectbegeleider een stuk vereenvoudigd. Een definitief ontwerp wordt doorgemaild naar de toonzaal die het sanitair voor het project levert.

In de toonzaal kan het ontwerp in het professionele offline tekenpakket 3D-Designer-innoPlus worden geopend. Desgewenst wordt de betegeling aan het ontwerp toegevoegd met behulp van Tegel-designer-innoPlus. Dit programma is in twee uitvoeringen leverbaar; met tien of met 41 tegelmerken. Aan deze laatste zijn onlangs de tegelmerken Sphinx, Mosa en Grespania toegevoegd.

Na afronding van het definitieve ontwerp kan eenvoudig een stuklijst worden samengesteld, voor het maken van een definitieve offerte. Tenslotte wordt het ontwerp geëxporteerd in DXF formaat, zodat het installatiebedrijf het als basis kan gebruiken voor het intekenen van de benodigde installatietechnische voorzieningen.

Met deze introductie bouwt Pro3 verder aan het ondersteunen van de sanitair- en keukenbranche door het bieden van effectieve marketingtools.
Ingezonden persbericht