Politie ontmantelt negen hennepkwekerijen op woonwagencentrum

Waalre 03-02-2004 - Zeven bewoners aangehouden

De politie van Valkenswaard-Waalre heeft dinsdagmorgen om 9.00 uur tijdens een actie op het woonwagencentrum aan de Broekweg in Waalre negen hennepkwekerijen ontdekt. De hennepkwekerijen bevatten tussen de 200 en ruim 1000 planten per locatie. In totaal zijn er ruim 4100 hennepplanten aangetroffen.

De hennepkwekerijen waren ondergebracht in grote loodsen die op het terrein stonden. Het energiebedrijf heeft tien elektriciteitsmeters verwijderd waarmee geknoeid was. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. Ook was er geknoeid met de elektriciteit in het plaatselijke elektriciteitshuisje.

De politie heeft zeven bewoners, variërend in leeftijd van 25 tot 58 jaar oud, aangehouden. Omdat zij al eerder voor dezelfde feiten met justitie in aanraking waren geweest, zijn de mannen na hun aanhouding in verzekering gesteld. Ook heeft de politie zeven autos, drie scooters en een quad in beslaggenomen. Het criminele vermogen waarmee deze goederen zijn gekocht en dat de verdachten met de hennepkwekerijen hebben verdiend, wordt hen op deze manier ontnomen. De actie stond onder leiding van de officier van justitie uit het arrondissement s-Hertogenbosch.

De politie heeft tijdens de actie ruim 100 mensen ingezet, waaronder een ME-peloton, personeel van het energiebedrijf en personeel van de sociale recherche en de FIOD.