1e persbericht van dinsdag 3 februari 2004

Eindhoven 03-02-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Harddrugsdealer aangehouden

Op het Stationsplein is maandagmiddag om 17.12 uur 27-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt verdacht van het dealen van harddrugs en was in het bezit van 14 bolletjes cocaïne met een gewicht van 2.1 gram. Hij is ingesloten en inverzekering gesteld en de drugs zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding fietsendief

Op de Vestdijktunnel is maandagavond om 23.25 uur een 29-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de man een fiets probeerde open te breken. Hij sloeg daarbij met een steen op het slot. De gewaarschuwde politie hield hem aan. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Best: Inbraak in een woning

In een woning aan de Willem de Zwijgerweg is maandagavond ingebroken. Men kwam binnen door vernieling van een raam van de achterdeur. Uit de woning zijn een draagbare radio, een stereo-installatie en enkele cds weggenomen.

Helmond: Aanhouding na bedreiging

Dinsdagmorgen om 01.45 uur is op de Heistraat een 33-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een bezoeker van een café aan het Binderseind met een mes te hebben bedreigd. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na heling schoenen

Op de Kleine Berg is dinsdagmorgen om 02.12 uur, een 35-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Een getuige zag de verdachte lopen met schoenen aan zijn voeten, die eerder deze week uit de woning van de getuige aan de Schellingstraat waren weggenomen. Deze schoenen, die gebruikt worden bij het skateboarden, zijn uniek in Nederland en speciaal voor de benadeelde gemaakt. De verdachte daarnaar gevraagd deelde mee dat hij de schoenen had gekregen. Hij is aangehouden en voor onderzoek ingesloten. De schoenen zijn inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Helmond: Aanhouding na mishandeling

Een 49-jarige Helmonder is dinsdagmorgen om 05.45 uur in zijn woning aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor bij een ruzie met zijn 38-jarige vrouw haar te hebben mishandeld. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vernieler aangehouden

Dinsdagmorgen om 05.50 uur is op de Waghemakerstraat een 30-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man had kort ervoor een ruit vernield en enkele deuken in een auto geschopt. Hij bleek onder invloed te zijn. Bij zijn aanhouding was de man in het bezit van twee messen, een zogenaamd vleeshakmes en een klein mes. De verdachte is voor onderzoek ingesloten en de messen zijn inbeslaggenomen.