Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Regionale DAG VAN DE MEDIA
Dag van Omroep Flevoland
4 februari 2004

Mira Media organiseert samen met Omroep Flevoland op woensdag 4 februari 2004 de regionale Dag van de Media. Op deze dag zijn 50 middelbare scholieren actief betrokken bij radio en TV. Zij gaan in discussie met programmamakers, nemen een kijkje achter de schermen en volgen radio- en televisieworkshops.

Op de regionale Dag van de Media komen autochtone en allochtone jongeren zélf aan het woord en in beeld. Ze komen direct in contact met programmamakers en ervaren zelf hoe media werkt. Door met programmamakers in gesprek te gaan over het media-aanbod, wordt de belangstelling van jongeren voor het maken van programma's vergroot. Ook doen de jongeren kennis en vaardigheden op die van invloed kunnen zijn op hun toekomstige beroepskeuze. Als eindresultaat van de workshops produceren de leerlingen TV en radio (deel)programma's.

De jongeren die deelnemen aan de regionale Dag van de Media hebben zich op school voorbereid. Dat gebeurde door het bekijken en behandelen van de tv-serie 'Media onder het mes' van Teleac/NOT, die samen met Mira Media tot stand is gekomen. Nieuwsverslaggeving en de keuzes die journalisten en programmamakers hierbij maken staan in 'Media onder het mes' centraal.

Programma
Om 09.30 uur arriveren de scholieren bij Omroep Flevoland, Larserpoortweg 40 te Lelystad. Martine Kruider, bekend van Beneden Peil, en Allard Berends, directeur Omroep Flevoland, openen de dag. Hierna volgen de leerlingen diverse workshops. Tijdens de lunch, om 12.00 uur, houden programmamakers van Omroep Flevoland informele gesprekken met de leerlingen. De dag eindigt om 15.30 uur.

Na afloop van de regionale Dag van de Media zijn de foto's en het (video)verslag te bezichtigen op de website: www.Replay4me.nl. Hier vindt u achtergrondartikelen, extra informatie en links met betrekking tot mediaeducatie.

De regionale Dag van de Media is een initiatief van Mira Media in samenwerking met Omroep Flevoland en Scholengemeenschap Lelystad.

Deze dag is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het VSB Fonds, Equal Multiple Choice en Omroep Flevoland.

----------
Noot voor de pers: