Universiteit van Tilburg

Het Loket MKB wijst ondernemers de weg op de universiteit

Onderzoek en dienstverlening voor de profit-sector

Op woensdag 4 februari wordt op de Universiteit van Tilburg het Loket MKB geopend. Deze laagdrempelige voorziening vormt de ingang voor ondernemers uit de regio met vragen en opdrachten, of die een plaats hebben voor afstudeerders en werkstudenten. De officiële openingshandeling geschiedt mede door twee vertegenwoordigers van het bedrijfsleven.

De Universiteit van Tilburg heeft ondernemers meerdere zaken te bieden, maar beschikte tot nu toe niet over een loket waar vraag en aanbod bijeen werden gebracht. Het Loket MKB vormt een ingang voor ondernemers uit de regio die informatie nodig hebben, (afstudeer)opdrachten willen laten uitvoeren of stagiaires, afstudeerders en werkstudenten willen plaatsen. Deze opdrachten en verzoeken worden gekoppeld aan partijen binnen de universiteit zoals studierichtingen, studieverenigingen en onderzoeksinstituten. Het zijn met name studenten die ingezet worden om aan de vraag te voldoen.

Het Loket MKB is ervan overtuigd dat bij ondernemers een grote vraag bestaat naar uitvoerders van onderzoeksopdrachten, maar weet dat ondernemers vaak moeite hebben met het vinden van hun weg naar de verschillende aanbieders. Naast het doorverwijzen van bedrijven naar partners binnen de UvT zal het Loket MKB zich ook gaan richten op acquisitie van opdrachten. Op dit moment is de vraag naar opdrachten vanuit studenten vele malen groter dan het aanbod van opdrachten door bedrijven. Tevens zal het Loket MKB functioneren als een samenwerkingspartner voor vergelijkbare initiatieven en reeds bestaande loketten bij andere organisaties en onderwijsinstellingen.

Het Loket MKB hanteert een formule die voor het bedrijfsleven interessant is doordat de hoge kwaliteit van diensten en producten gekoppeld kan worden aan een relatief lage prijs. Deze formule borduurt voort op die van de Wetenschapswinkel van de UvT. In dat verband voeren studenten een zinvol, maatschappijgericht onderzoek voor klanten, die doorgaans niet over de budgetten beschikken om een dergelijke opdracht te laten uitvoeren. Het Loket MKB zal de komende jaren op proef trachten deze formule ook in de samenwerking met de profit-sector tot een succes te maken.

Op 4 februari om 16.00 in zaal AZ 10 opent het Loket MKB officieel haar deuren voor met name midden- en kleinbedrijven in de regio Brabant. Tijdens deze openingsbijeenkomst spreken John Griep (MKB Nederland Regio Manager Zuid) en Harry van Os (Netwerk Midden Brabant) en mr. Wim Meuwissen, hoofd van de dienst waaronder het Loket MKB valt.

Noot voor de pers

Voor meer informatie over het Loket MKB kunt u contact opnemen met projectleider Jenny Krebbers (013 466 2953, j.krebbers@uvt.nl). U kunt ook de website raadplegen, voor onder meer het programma van de officiële opening.

Tilburg, 22 januari 2004
Laatst gewijzigd: donderdag 22 januari 2004 bullet Meer zoekmogelijkheden
bullet Wetenschap en onderzoek

Zie ook

Contact
E-mail: M.M.C.Hanssen