VU ziekenhuis

PERSUITNODIGING: VU medisch centrum start Cancer Center Amsterdam

Het VU medisch centrum is gestart met een Cancer Center. Doel van het VUmc Cancer Center Amsterdam (CCA), zoals het officieel zal gaan heten, is door bundeling van oncologisch onderzoek in combinatie met een multidisciplinaire aanpak topzorg en top behandeling te bieden aan patiënten met kanker. Het VUmc CCA zal geïntegreerd worden in het huidige VU medisch centrum. Het zal, om haar ambities te kunnen verwezenlijken, bij de financiering voor een belangrijk deel gebruik maken van private middelen.

Het VUmc CCA is onder andere opgezet naar voorbeeld van het gerenommeerde

Johns Hopkins Oncology Center Baltimore, waarbij de structuur van het kankercentrum is ingebed in het medisch centrum.

De activiteiten van het VUmc CCA zijn ondergebracht in vier pijlers: onderzoek en ontwikkeling, waarvoor een nieuw oncologisch researchlaboratorium wordt opgezet; behandeling en zorg, georganiseerd in een multidisciplinaire setting; preventie en vroegdiagnostiek, waarvoor een centrum wordt opgezet en kennis en educatie, waarin de uitwisseling met toonaangevende internationale instituten centraal zal staan.

Oncologie is al jaren het belangrijkste aandachtsgebied in het VU medisch centrum.

Het oncologisch onderzoek is over de hele linie van topniveau. Directeur van het VUmc CCA is prof. dr. H.M. Pinedo, vooraanstaand oncoloog en al 25 jaar verbonden aan het VU medisch centrum.

Het VUmc CCA nodigt u van harte uit voor een persbijeenkomst waarin de organisatie, plannen en doelstellingen van het VUmc CCA nader zullen worden toegelicht. Deze zal plaatsvinden op woensdag 4 februari aanstaande van 12.30 uur tot 14.00 uur in de kliniek van het VU medisch centrum, De Boelelaan 1117 in Amsterdam.

Graag opgave van uw komst.