Gemeente Zaanstad

Burgemeester opent trapveldjes

dinsdag 27 januari 2004

Op woensdag 4 februari om 13.30 uur zal burgemeester Ruud Vreeman de officiële aftrap doen van het voetbaltoernooi Peldersveld Poelenburg. Dit doet hij op het nieuwe kunstgras trapveld achter Snackbar Hoki Poki in Poelenburg.

Het voetbaltoernooi is de officiële opening van vier kunstgras trapveldjes die onlangs in Poelenburg en Peldersveld werden aangelegd. De veldjes liggen bij Hoki Poki en bij de Wachterstraat (Poelenburg) en bij de flats Pharus en Brandaris (Peldersveld).

In februari 2003 ontving Saenwonen een verzoek van een bewoner uit naam van een groot aantal jongens uit de directe omgeving voor het aanleggen van speelveldjes in de omgeving Poelenburg en Peldersveld. Voor de jongeren uit de buurt is er op dit gebied niet veel bijzonders, op wat speelplaatsjes bij de flats na. Maar daar wordt het gras al snel helemaal stuk gevoetbald. De brief ging vergezeld van een heleboel handtekeningen van de jongens uit de buurt. Saenwonen stuurde het verzoek door naar de gemeente. Gebiedsteam Zaandam Zuidoost en de werkgroep Speel en Groen van het wijkoverleg vonden het een goed idee. Met geld van het Grote Steden Beleid (van de rijksoverheid) konden vier kunstgras voetbalveldjes worden besteld.

Op 4 februari a.s. worden de veldjes feestelijk geopend. Kinderen van 7 tot 12 jaar uit de twee wijken kunnen zich met een voetbalteam van maximaal 7 spelers en een begeleider inschrijven bij de huismeesters. Op dit moment zijn er al meer dan 10 teams aangemeld. Wijkbeheer Poelenburg en huismeester Michael Janssen van Saenwonen maken een wedstrijdschema. Aan het eind van de middag wordt de finale ook weer op het veld bij Hoki Poki gespeeld. De prijsuitreiking is direct daarna bij Hoki Poki. De winnaars krijgen friet.

Alle deelnemers krijgen een aandenken. Het winnende team komt in het bezit van een prachtige beker. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door Saenwonen, Rochdale en ZVH.

Door op onderstaande links te klikken kunt u overig nieuws uit de regio vinden.

http://zaanstreek.webregio.nl
www.nhd.nl
www.rtvnh.nl