SOGETI NEDERLAND BV

Persconferentie ICT en innovatie

PERSCONTACT: Joyce van Leeuwen, joyce.van.leeuwen@sogeti.nl,
020-6606600 + nakiesnummer 5091.

Diemen, 29 januari 2004

Woensdag 4 februari 2004 wordt in het perscentrum Nieuwspoort te Den Haag een persconferentie gehouden met als onderwerp ICT & Innovatie. Dit is een initiatief van ViNT, het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie van Sogeti Nederland B.V. en een aantal Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen.

Ten overstaan van en in overleg met Mark Frequin - Directeur-Generaal Telecommunicatie en Post, verantwoordelijk voor de coördinatie van het rijksbrede ICT-beleid - wordt het startschot gegeven voor een aantal initiatieven dat een betere besturing van informatie en ICT moet bewerkstelligen. De persconferentie start om 14.00 uur stipt.

GIGI: Groep IT-Governance en Innovatie
Bij de huidige aandacht voor innovatie speelt besturing van informatie en IT nagenoeg geen rol. Dit is op z'n minst merkwaardig te noemen gezien het feit dat een goede IT-governance in organisaties de schakel vormt tussen investeren in IT en de productiviteitswinst die we daarmee willen behalen.

Dit is aanleiding geweest voor diverse Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen om zich te verenigen in GIGI: de Groep IT-Governance en Innovatie.
GIGI stelt zich tot doel haar kennis en ervaring te bundelen, die toegankelijk te maken en uit te dragen en de samenwerking met andere partijen verder uit te bouwen. Op die manier wil GIGI het bewustzijn stimuleren van de kansen die de goede koppeling van IT-besturing en innovatie met zich meebrengt.

Realisten aan het roer
Tijdens de persconferentie krijgt Mark Frequin tevens het eerste exemplaar van het ViNT-boek 'Realisten aan het roer. Naar een prestatiegerichte governance van IT' aangeboden. Het boek gaat over presteren met IT en het wenselijke gedrag dat daarbij hoort. Aan de totstandkoming van 'Realisten aan het roer' is anderhalf jaar research, interviews met deskundigen en vele gesprekken met IT-bestuurders uit de praktijk voorafgegaan.

Het boek is opgebouwd uit de drie kerncategorieën van IT-governance: bestuur, verantwoording en toezicht. De tocht leidt uiteindelijk naar IT-portfoliomanagement, een mechanisme dat bij het besturen en beheren van de IT-component in de organisatie de balans aanbrengt tussen risico's en de keuzen, en de daarbij horende kosten en baten.

Over ViNT
Het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (ViNT) is opgericht in 1994 en onderdeel van Sogeti Nederland B.V. Met ViNT wil Sogeti organisaties inspireren met betrekking tot informatietechnologische innovaties en hun impact. ViNT opereert in nauwe samenspraak met zijn Commissie van Aanbeveling.

Over Sogeti Nederland B.V.
Met circa 1.600 medewerkers bundelt Sogeti meer dan 30 jaar ICT-kennis en -expertise in één bedrijf. Het ontwerpen, realiseren, implementeren, testen en beheren van ICT-oplossingen behoort tot haar core-business. Middels de inzet van ICT wil Sogeti bijdragen aan het behalen van de operationele doelstellingen van haar klanten in de top-200 van het Nederlandse bedrijfsleven. Meer informatie over Sogeti is te vinden op www.sogeti.nl.