Gemeente Gouda



datum: 29 januari 2004
afdeling: Communicatie en Persvoorlichting
contactpersoon: Mohammed Fallah
telefoon: 0182-588393

Tentoonstelling Water in Gouda

Vanaf 4 februari 2004 organiseert de gemeente Gouda een tentoonstelling over Water in Gouda. Deze tentoonstelling vindt telkens één maand plaats in alle bibliotheekvestigingen en gaat over het beheer van water in Gouda. Op woensdagavond 4 februari is er tevens een lezing van Herman Plei over het thema Mentaliteiten van water.

De tentoonstelling wordt in het kader van het Waterplan Gouda georganiseerd. In het plan staat hoe Gouda samen met de hoogheemraadschappen Rijnland en Schieland en het waterschap Wilck & Wiericke het water beheert in Gouda. Waterbeheer is bijvoorbeeld het baggeren van sloten, het inlaten van water voor een verantwoord waterstand, het schoonhouden van water enzovoorts.Voor de bezoekers is er tijdens de tentoonstelling gelegenheid om kennis te maken met ideeën van Goudse burgers over het belang van waterbeheer in Gouda. Ook kunnen bezoekers een folder over het Waterplan meenemen en het plan inzien. De tentoonstelling vindt op de volgende locaties plaats:
* Centrale bibliotheek: 4 t/m 28 februari 2004
* Bibliotheek Korte Akkeren: 6 t/m 30 april 2004
* Bibliotheek Goverwelle: 4 t/m 28 mei 2004
* Bibliotheek Bloemendaal: 1 t/m 30 juni 2004

Lezing Herman Pleij

De lezing van Herman Pleij is voor iedereen toegankelijk en vindt plaats in de Centrale bibliotheek, Spieringstraat 1 te Gouda. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar voor negen euro bij alle vestigingen van de bibliotheek, bij de Volksuniversiteit en bij boekhandel Verkaaik, Lange Tiendeweg 35.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Ans Klein telefoonnummer 0182-588393 of op de website www.gouda.nl, klikken op projecten.


-einde bericht-