Provincie Overijssel

Eerste statenvergadering 2004 over woonbeleid en gedragscode

Op woensdag 4 februari vindt de eerste statenvergaderdag van het vergaderjaar 2004 plaats. Op de agenda staat onder meer de startnotitie Wonen. Gedeputeerde Staten hebben die startnotitie opgesteld om kaders vast te stellen voor de invulling en uitvoering van het woonbeleid. Ook wordt de gedragscode voor bestuurders besproken.

Centraal staan daarbij 'Sturen op kwaliteit' en 'Stimuleren van de bouwproductie'. Hiervoor wordt ingezet op het dereguleren van het woningbouwbeleid bij provincie, Rijk en gemeenten. Voor de omslag van sturen op woningbouwcontingenten naar sturen op kwaliteit wordt een partiële herziening uitgevoerd van het streekplan. Eveneens staan de startnotities Rood voor Rood, Rood voor Groen en vrijkomende agrarische bedrijfsbebouwing en bedrijvigheidsplannen op de agenda.

Gedragscode

De Staten van Overijssel zullen eveneens de gedragscode voor bestuurders van de provincie Overijssel vaststellen. Het doel van deze gedragscode is om bestuurders een houvast te bieden bij het bepalen van normen omtrent de integriteit van het bestuur. De code bevat zowel normen over hoe in een bepaalde situatie te handelen als regels over procedures die moeten worden gevolgd.

De in de gedragscode beschreven procedureafspraken zijn een onlosmakelijk onderdeel van de gedragsregel en vergroten de transparantie en daarmee de controleerbaarheid van het bestuur. Ook zal intentieverklaring instelling rekenkamer worden vastgesteld. De statencommissie Economie en bestuur heeft in een extra vergadering van de commissie besloten om zich uit te spreken voor een onafhankelijke, landsdelige rekenkamer samen met in ieder geval Gelderland.

Lees meer overProvinciale Staten van Overijssel Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel