Gemeente Utrecht

FIETSPAD ISOTOPENWEG VERBETERT BEREIKBAARHEID LAGE WEIDE

Verkeerswethouder Yet van den Bergh opent woensdag 4 februari a.s. om 14.00 uur het nieuwe vrijliggende fietspad langs de Isotopenweg op Lage Weide. Met het nieuwe fietspad langs het Amsterdam Rijnkanaal heeft de gemeente een goede fietsverbinding gerealiseerd tussen de Utrecht Noord en Noordwest en het bedrijventerrein Lage Weide.

Al lange tijd bleek een grote behoefte te bestaan aan een kwalitatief goede fietsverbinding tussen de wijk Zuilen en Lage Weide. De bestaande toerit/afrit naar de Demkabrug was te smal, waardoor (brom)fietsers elkaar in twee richtingen moeilijk konden passeren. Ook voldeed de verharding van het fietspad met klinkers niet en ontbrak verlichting. Daarnaast was ook de verkeersveiligheid voor fietsers op de Isotopenweg zelf onvoldoende, omdat het fietsverkeer niet gescheiden was van de rijbaan waarover veel zwaar bouwverkeer rijdt. Bedrijventerrein Lage Weide was daardoor met name voor werknemers van de aldaar gevestigde bedrijven, vanuit Utrecht-Noord/Noordwest met de fiets slecht bereikbaar.

De nieuwe fietsverbinding loopt vanaf de Spoorbrug over het Amsterdam Rijnkanaal en sluit aan de noordzijde aan op de Sophialaan, waarna het fietspad langs de Isotopenweg wordt vervolgd om vervolgens bij het stamspoor (bedrijfsspoor) over te gaan in de bestaande infrastructuur. De fietsverbinding is tevens onderdeel van het lokale en regionale hoofdfietsnetwerk. Dit netwerk maakt deel uit van het gemeentelijk fietsbeleid, dat gericht is op het verbeteren van het aantal en de kwaliteit van de fietsvoorzieningen. Dit met als uiteindelijk doel het fietsgebruik te stimuleren.

Noot voor de media:
De openingshandeling door Verkeerswethouder Yet van den Bergh vindt plaats op woendag 4 februari a.s. om 14.00 uur in de bedrijfskantine van Theo Pouw BV, Isotopenweg 29, Lage Weide.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bestuurscommunicatie, Casper van Riet, tel. (030) 286 11 48

Utrecht, 2 februari 2004