Gemeente Eemsmond


Hunsingoheerd gaat incontinentie-afval scheiden dinsdag 3 februari 2004

Woensdag 4 februari om 14.00 uur neemt wethouder mevrouw Van Warners een speciale inzamelcontainer in gebruik voor incontinentiemateriaal, op het terrein van Hunsingoheerd in Uithuizen. Hunsingoheerd heeft naar schatting wekelijks ruim 1100 kilo aan incontinentie-afval. Dit wordt voortaan voor 100 % gerecycled door het bedrijf Knowaste.

Container
De gemeente Eemsmond heeft in overleg met Hunsingoheerd een speciale inzamelcontainer geplaatst. De container is alleen bedoeld voor gebruik door Hunsingoheerd. Voor andere inwoners van de gemeente Eemsmond staat er een openbare luiercontainer bij het gemeentebedrijf aan de Talmaweg 8a in Uithuizen. Daar zijn ook gratis de speciale inzamelzakken verkrijgbaar. Het gemeentebedrijf is op werkdagen geopend van 8.00 tot 12.00 uur en van 12.30 tot 15.30 uur.

Informatie
Meer informatie over recycling van luiers en andere incontinentiematerialen is te vinden in een informatiefolder die verkrijgbaar is bij het gemeentebedrijf en het gemeentehuis in Uithuizen. Ook de website van Knowaste bevat meer informatie.