Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 03-02-2004

Televisie
ER IS ER ÉÉN JARIG
Uitzending woensdag 4 februari
Nederland 2 ­ 21.50 uur


Tros viert muzikaal haar 40-jarig bestaan

Op 4 november 1964 werd de TROS geboren. De traditionele omroeporganisaties worden opgeschrikt door deze jonge, energieke en enigszins eigenzinnige omroep. Dit jaar viert de TROS dus haar 40-jarig bestaan. De aftrap van dit jubileumjaar wordt gedaan op woensdag 4 februari a.s. met het programma ER IS ER ÉÉN JARIG.

In ER IS ER ÉÉN JARIG is te zien hoe vele TROS-presentatoren en artiesten een speciaal voor De Grootste Familie van Nederland geschreven lied opnemen in de studio van André Rieu in Maastricht. De tekst van het nummer is van Emiel Hartkamp, de man achter Frans Bauer.

Ivo Niehe, Jaap Jongbloed, Ralph Inbar, Caroline Tensen, Martin Gaus, Lonny Gerungan, Catherine Keyl, Ron Boszhard, Ad Janssen, Bert Kuizenga, Mireille Bekooij, Ernst Daniël Smid en TROS-'huis'artiesten Frans Bauer, Marianne Weber, Jan Smit, Helmut Lotti, Jan Keizer, Carola Smit, K3, Wolter Kroes én het complete orkest van André Rieu laten zich van hun beste kant zien. In de uitzending is te zien hoe de bus met presentatoren naar Maastricht rijdt met het bijbehorende 'schoolreisjes-gevoel'. In Limburg worden ze uiteraard getrakteerd op koffie met vlaai. Ook de repetities, de zenuwen en de zangkwaliteiten worden uitgebreid in beeld gebracht.