Gemeente Enschede

"Het spel en de spelers" Tweede kroniek van de wederopbouw komt uit


Enschede, 03-02-2004

Woensdag 4 februari presenteert auteur Bernard Colenbrander het tweede deel van de kroniek van de wederopbouw in het Informatiecentrum Roombeek. Het tweede deel heeft als titel 'Het spel en de spelers' meegekregen. Twaalf betrokkenen bij de wederopbouw geven in het boek hun visie op het proces. Colenbrander biedt het eerste exemplaar van de kroniek aan aan wethouder Roelof Bleker.

De kroniek beschrijft de wederopbouw van Roombeek als resultaat van een maatschappelijk spel. Tussen de herfst van 2002 en de herfst van 2003 heeft hij met twaalf mensen gesproken, die elk een markante positie in dit spel innemen. De geïnterviewden variëren van projectontwikkelaar tot particulier opdrachtgever en van wethouder tot vertegenwoordiger van de getroffen ondernemers. Hiermee wordt een genuanceerd beeld geschetst van het proces van de wederopbouw tot nu toe.

Bernard Colenbrander is door het Projectbureau Wederopbouw gevraagd om het wederopbouwproces te volgen als onafhankelijk 'Chroniquer'. Uiteindelijk moet dit resulteren in een reeks boeken over de wederopbouw van Roombeek. Het eerste deel van de kroniek, 'Nieuw Roombeek', verscheen in het voorjaar van 2003.

'Het spel en de spelers' wordt uitgegeven door Uitgeverij 010. Het boekje is vanaf 14 februari te koop in de boekhandel.
---

Gepubliceerd op 03-02-2004 © Copyright gemeente Enschede Naar