Eemland zuid 09.45 uur

Utrecht 04-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Bestuurder onder invloed aangehouden

LEUSDEN De politie heeft in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 februari een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Een 56-jarige bestuurder uit Leusden kreeg omstreeks 01.00 uur op de Noorderinslag een stopteken. Uit de blaastest bleek dat de bestuurder te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 360 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur naar huis gestuurd.

Inbrekers aangehouden

AMERSFOORT Op de Herenstraat heeft de politie dinsdagavond twee mannen aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel.

Door verschillende getuigen werd omstreeks 21.55 uur gebeld naar de politie dat twee mannen een ruit hadden vernield bij een winkel aan de Grote Haag. Ter plaatse trof de politie een vernielde ruit aan en zag het er naar uit dat er goederen uit de winkel waren weggenomen.

Agenten die in de omgeving surveilleerde zagen twee mannen - die aan het opgegeven signalement voldeden op de Schoutensteeg in de richting van de Herenstraat lopen. De mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT Op het Pieter Stastokerf heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

De eigenaar van de winkel zag omstreeks 16.10 uur dat een man goederen mee de winkel uit nam zonder deze eerst af te rekenen. De eigenaar hield de 53-jarige verdachte uit Amersfoort aan en droeg hem over aan de politie. De Amersfoorter werd voor verhoort ingesloten op het bureau.

Aanrijding tussen twee scooters

AMERSFOORT Op de Hessenweg vond dinsdagavond een aanrijding tussen twee scooters plaats. Beiden bestuurders raakten licht gewond.

Een 16-jarige jongen uit Achterveld reed met zijn scooter over de Hessenweg / Stoutenburg. Vermoedelijk kwam de jongen op de verkeerde weghelft terecht en raakte een tegemoetkomende scooterbestuurder - een 16-jarige jongen - uit Amersfoort. Personeel van de ambulancedienst heeft de jongens onderzocht en geadviseerd langs de huisarts te gaan.