Stad Utrecht 10.00 uur

Utrecht 04-02-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht Stad

Diefstal koelkast snel opgelost

UTRECHT Een transportbedrijf raakte dinsdag 3 februari bij de levering van een aantal witgoedapparaten een koelkast kwijt. Deze was even in de centrale hal van een flat aan de Ankaradreef geplaatst omdat de lift reeds vol stond met andere apparaten.

De ter plaatse gestuurde politieagenten konden een spoor van piepschuim en karton volgen naar een woning op een hogerliggende etage. Op aanbellen werd de deur niet geopend waarna besloten werd om met toestemming van een hulpofficier de woning te betreden. De koelkast werd aangetroffen in een van de kamers. De politie stelt nog een onderzoek in naar de daders.

Verkeerscontrole

UTRECHT Bij een algemene verkeerscontrole op de Van Zijstweg en de Socrateslaan werden dinsdagmiddag 3 februari 11 bekeuringen uitgeschreven. De meeste processen-verbaal werden gegeven voor het niet dragen van de autogordel. Een bromfietser werd van de weg gehaald omdat zijn voertuig niet verzekerd bleek te zijn.

Aanrander actief

UTRECHT Een 28-jarige bewoonster uit Utrecht werd maandag 2 februari, rond 19.00 uur, tijdens het hardlopen op de Kanaalweg onzedelijk betast door een passerende bromfietser. De man reed op een zwarte scooter waarop een doos zat die op een pizzabox leek. De bestuurder was volgens het slachtoffer klein van postuur en droeg donkere kleding. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie hield dinsdagmiddag 3 februari een 20-jarige bewoner uit Tilburg aan die bij een supermarkt aan het Godebaldkwartier een winkeldiefstal had gepleegd. De man gedroeg zich nogal recalcitrant en uitte bedreigingen naar de medewerkers van de supermarkt. Bij het onderzoek bleek dat de verdachte een winkelverbod had voor de winkel. Hij kreeg een proces-verbaal voor winkeldiefstal en huisvredebreuk.

Man onder invloed van wiet aangehouden

UTRECHT Op de Europalaan werd dinsdagavond 3 februari een 43-jarige bewoner uit Utrecht aangehouden die onder invloed van wiet een personenauto had bestuurd. De man had een aanrijding veroorzaakt en was onvast ter been toen de politie bij de aanrijding ter plaatse kwam. De agenten zagen dat er een joint in de asbak van de auto lag en vermoedden dat de man onder invloed was van softdrugs. De man onderging een urinetest en kreeg een proces-verbaal.

Man op heterdaad aangehouden voor diefstal uit auto

UTRECHT Op de Burgemeester Reigerstraat werd dinsdagmiddag 3 februari een 37-jarige inwoner uit Utrecht aangehouden die een mobiele telefoon weggenomen had uit een personenauto. De man werd betrapt door een burger die de man overdroeg aan de politie. De man bekende de telefoon te hebben weggenomen en kreeg een dagvaarding.

Snelheidsmaniak gestopt

UTRECHT Op de Bilderdijkstraat reed dinsdagavond 3 februari een bromfietsbestuurder met hoge snelheid in de richting van het Wolff en Dekenplein. Zowel de bestuurder als zijn passagier droegen geen helm. Op het moment dat de bestuurder zag dat hij werd gevolgd door de politie verhoogde hij zijn snelheid. Getracht werd om de politie op te houden door een afvalcontainer op de grond te gooien. Uiteindelijk ging de bromfietsbestuurder onderuit op de J.J.A. Gouverneurstraat en konden de 16-jarige bestuurder en 18-jarige passagier worden aangehouden. De bromfiets werd inbeslaggenomen en een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Verlichtingscontrole

UTRECHT Bij een verlichtingscontrole op de Oude Gracht werden dinsdagavond 3 februari 31 bekeuringen uitgereikt voor het fietsen zonder verlichting. Een van de bekeurde fietsers gaf een valse naam op en werd aangehouden. Hij kreeg ook hiervoor een proces-verbaal.